Η Agnetha Faltskog των ABBA θα κυκλοφορήσει νέο single

©Instagram/ agnethafaltskog_
POP UP TEAM
/
31 Αυγούστου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η σταρ των ABBA, Agnetha Faltskog, αποκάλυψε ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο single την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα της σε ηλικία 73 ετών. Η Agnetha, τραγουδίστρια μαζί με την Anni-Frid Lyngstad του εξαιρετικά επιτυχημένου σουηδικού ποπ συγκροτήματος, κυκλοφόρησε το τελευταίο σόλο άλμπουμ της πριν από μια δεκαετία.

http://www.youtube.com/watch?v=xFrGuyw1V8s

Η τραγουδίστρια έκανε την ανακοίνωση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram γράφοντας χαρακτηριστικά: «Παγκόσμια πρεμιέρα του “Where Do We Go From Here?” στο @bbcradio2 – συντονιστείτε την Πέμπτη 31 Αυγούστου».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας, η Agnetha έχει κλείσει ένα τεράστιο δισκογραφικό συμβόλαιο με την BMG, στο ενεργητικό της οποίας ανήκει και η Kylie Minogue.

Το σουηδικό ποπ συγκρότημα ABBA δημιουργήθηκε στη Στοκχόλμη το 1972 από την Agnetha, τον Björn Ulvaeus, τον Benny Andersson και την Anni-Frid.

Η υπογραφή της στην BMG έρχεται δύο χρόνια μετά την επανένωση του συγκροτήματος για την κυκλοφορία του άλμπουμ «Voyage». 

Μια πηγή δήλωσε στη Sun: «Η Agnetha λάτρεψε την επιστροφή της στο στούντιο με τους ABBA και αυτό την ενέπνευσε να επανεκκινήσει τη σόλο καριέρα της. Βρίσκεται σε τακτική επαφή εδώ και μήνες με την ομάδα της BMG στο Λονδίνο και τη βοήθησαν να δημιουργήσει τη νέα της μουσική. Μετά από πολύ καιρό εργασίας πάνω σε νέα μουσική, υπάρχει επιτέλους ένα σύνολο δουλειάς που αγαπάει και που είναι έτοιμο για κυκλοφορία».

Η πρώτη της επιτυχία ήρθε με την κυκλοφορία του άλμπουμ της το 1968. Τον Μάιο του 2013, η Agnetha κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ με τίτλο A, σε παραγωγή των Jörgen Elofsson και Peter Nordahl, το οποίο ήταν και το τελευταίο της. Το «Voyage» ήταν το ένατο στούντιο άλμπουμ του σουηδικού ποπ συγκροτήματος ABBA και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021.

Με δέκα τραγούδια γραμμένα από τον Benny και τον Björn, ήταν το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με νέο υλικό μετά από σαράντα χρόνια. Ήταν επίσης το πρώτο άλμπουμ χωρίς τον επί χρόνια μπασίστα, Rutger Gunnarsson, και τον ντράμερ, Ola Brunkert.

Η Agnetha παντρεύτηκε τον Bjorn, αφού τον γνώρισε για πρώτη φορά σε ένα καφέ όταν ήταν 19 ετών. Παντρεύτηκαν το 1971 και απέκτησαν δύο παιδιά, πριν χωρίσουν στο απόγειο της φήμης των Abba.

Οι Abba κέρδισαν τη Eurovision το 1974 στο Μπράιτον. Στη συνέχεια πούλησαν 350 εκατ. δίσκους και το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, Abba Gold, παρέμεινε στα charts για περισσότερες από 400 εβδομάδες.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved