Η Queen Latifah εργάζεται για την εξάλειψη του στίγματος της παχυσαρκίας

©ΑΠΕ-ΜΠΕ
POP UP TEAM
/
31 Αυγούστου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η Κουίν Λατίφα υποστηρίζει την αλλαγή. Η ηθοποιός και ράπερ, συνεργάζεται με το «It’s Bigger Than Me!» για να βοηθήσουν τα παχύσαρκα άτομα ώστε να λαμβάνουν ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη. «Το 66% των ατόμων με παχυσαρκία έχουν αισθανθεί το στίγμα του βάρους από τους γιατρούς», δήλωσε η Λατίφα στο People. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν φροντίδα που τους βοηθάει και τους σέβεται».

Η παχυσαρκία συνεχίζει να είναι ευρέως διαδεδομένη στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Τέσσερις στους 10 Αμερικανούς είναι παχύσαρκοι και 4 στις 5 μαύρες γυναίκες», είπε η Λατίφα.

Χρησιμοποιώντας ένα νέο σύμβολο, οι πάροχοι φροντίδας θα μπορούν να σηματοδοτούν ότι τα γραφεία τους είναι ασφαλείς χώροι, χωρίς κρίση ή μεροληψία. «Αυτό το νέο σύμβολο είναι ένα σύμβολο ελπίδας, ένα σύμβολο που λέει ότι είμαστε σύμμαχοι, ένα σύμβολο που λέει ότι θα λάβετε καλή υγειονομική περίθαλψη εδώ», προσέθεσε.

«Είδα την ξαδέρφη μου που έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα — ήταν νοσηρά παχύσαρκη και μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο», συνέχισε η Λατίφα. «Υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει. Και για να πει ένας γιατρός: “Α, πρέπει να χάσεις λίγο βάρος”. Λοιπόν, δεν είναι τόσο εύκολο. Τα σώματα όλων δεν είναι ίδια. Όλοι αξίζουμε συγκεκριμένη ατομική φροντίδα».

Ένα άλλο στοιχείο της εκστρατείας είναι η εκπαίδευση των γιατρών σχετικά με τις καλές πρακτικές που αφορούν ασθενείς με παχυσαρκία.

«Ονομάζεται περιεκτική φροντίδα για την παχυσαρκία, επειδή διασφαλίζει ότι όλοι νιώθουν ευπρόσδεκτοι και σεβαστοί όταν έρχονται στο ιατρείο. Φανταστείτε πόσο ωραία πρέπει να αισθάνεται όταν ένας ασθενής περνάει από αυτήν την πόρτα και βλέπει τις κατάλληλες καρέκλες ή τη διάταξη του γραφείου, ότι κάποιος τους έχει σκεφτεί, έχει αφιερώσει χρόνο για να σκεφτεί ποιες είναι οι ανάγκες τους. Υπάρχει η αίσθηση του “εδώ με σέβονται. Είμαι ευπρόσδεκτος εδώ”», είπε.

Η Λατίφα συνέχισε λέγοντας πόσο τη βοήθησε η ευαισθητοποίηση για την υγεία όταν μεγάλωνε.

«Πέρασα μερικά από αυτά τα πράγματα ως παιδί – στις φωτογραφίες της τάξης, ήμουν αυτό το μεγάλο παιδί για την ηλικία μου, αλλά ευαίσθητη από μέσα. Έτσι οι άνθρωποι μου έλεγαν πράγματα που πλήγωναν τα συναισθήματά μου. Ευτυχώς είχα γονείς που θα με αγαπούσαν και θα με επανέφεραν. Ήταν όμως δύσκολο μερικές φορές», διηγήθηκε η Λατίφα.

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved