Beatles: Σε δημοπρασία σπάνια αντικείμενα αξίας 8 εκ. δολαρίων

©Instagram/ thebeatles
POP UP TEAM
/
7 Σεπτεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Αρχειακό υλικό από την περιβόητη «επί κλίνης» διαμαρτυρία για την ειρήνη που πραγματοποίησαν το 1969 ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο είναι μεταξύ των αντικειμένων που θα πωληθούν αυτόν τον μήνα σε μια από τις πιο ακριβές δημοπρασίες που έχουν γίνει ποτέ για τους Beatles.

Τα αναμνηστικά θα δημοπρατηθούν ηλεκτρονικά με ανώτερη εκτιμώμενη αξία τα 8 εκατ. δολάρια. Περιλαμβάνουν ένα τμήμα του τοίχου από το τηλεοπτικό πλατό που αποτέλεσε το σκηνικό της πρωτοποριακής εμφάνισης των Beatles στο Ed Sullivan Show, ρούχα, ηχεία, υπογεγραμμένα συμβόλαια και μια περίεργη κάρτα γενεθλίων από τον Τζορτζ Χάρισον προς τον επιστάτη του με την υπογραφή «Adolf Schinkengruber». Η δημοπρασία θα φιλοξενηθεί στο GottaHaveRockandRoll Auctions στη Νέα Υόρκη.

Μια αντισυμβατική συνέντευξη έρχεται «στο φως»

Το υλικό από τη «Διαμαρτυρία για την Ειρήνη» δεν παρέχει μόνο πληροφορίες για την ψυχοσύνθεση του Λένον και της Όνο, αλλά αφηγείται, επίσης, τη συναρπαστική ιστορία μιας «δαιμόνιας» έφηβης θαυμάστριας που μπήκε στο υπνοδωμάτιο και εξασφάλισε μια συνέντευξη.

Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο παντρεύτηκαν στο Γιβραλτάρ τον Μάρτιο του 1969, ένα μέρος που επέλεξαν, όπως δήλωσαν, επειδή ήταν «ήσυχο, βρετανικό και φιλικό». Μετά από λίγες ημέρες στο Παρίσι έφτασαν στο Άμστερνταμ με τη λευκή Rolls Royce του Lennon για να ξεκινήσουν την εβδομαδιαία διαμαρτυρία για την ειρήνη που διοργανώθηκε με αφορμή τον πόλεμο του Βιετνάμ. Ένα γεγονός που έλαβε τεράστιες διαστάσεις, με δημοσιογράφους να κάνουν ερωτήσεις στο ζευγάρι, το οποίο φορούσε πιτζάμες.

Όλα αυτά υπέπεσαν στην αντίληψη μιας 16χρονης θαυμάστριας των Beatles, της Constance Vrijdaghs. Αποφάσισε ότι έπρεπε απλώς να ταξιδέψει από το σπίτι της στο χωριό Aerdenhout μέχρι το Άμστερνταμ Χίλτον. Όταν έφτασε, άρχισε να συνομιλεί με τους νεαρούς που παρατηρούσαν τα παράθυρα του δωματίου με τα πανό «Hair Peace» και «Bed Peace».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved