Σπουδαίο τραγούδι, Talking Heads – Psycho Killer

POP UP TEAM
/
3 Ιανουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Το ” Psycho Killer ” κυκλοφόρησε στο ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ τους Talking Heads: 77 (1977). Το συγκρότημα το παρουσίασε για πρώτη φορά ως Artistics το 1974. 

Το συγκρότημα ηχογράφησε επίσης μια ακουστική εκδοχή του τραγουδιού με τον Άρθουρ Ράσελ στο τσέλο . 

Στις σημειώσεις της γραμμής για το Once in a Lifetime: The Best of Talking Heads (1992), ο Jerry Harrison έγραψε για τη B-side του σινγκλ, «Είμαι χαρούμενος που πείσαμε τον Tony [Bongiovi] και τον Lance [Quinn] ότι η έκδοση με τα βιολοντσέλο δεν πρέπει να είναι η μόνη».

Η “υπογραφή του ντεμπούτου επιτυχία” του συγκροτήματος περιλαμβάνει στίχους που φαίνεται να αντιπροσωπεύουν τις σκέψεις ενός κατά συρροή δολοφόνου . Αρχικά γραμμένο και ερμηνευμένο ως μπαλάντα,  το “Psycho Killer” έγινε αυτό που η AllMusic αποκαλεί ένα “παραπλανητικό τραγούδι new wave / no wave ” με “έναν επίμονο ρυθμό και ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα, γοητευτικά μπάσα στο rock & roll. ” 

Το “Psycho Killer” ήταν το μόνο τραγούδι από το άλμπουμ που εμφανίστηκε στο Billboard Hot 100 chart, φτάνοντας στο νούμερο 92. Έφτασε στο νούμερο 32 στο Triple J Hottest 100 το 1989 και έφτασε στο νούμερο 11 στο ολλανδικό τσαρτ σινγκλ το 1977. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν το Rock and Roll του The Rock and Roll Hall of Fame. 

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved