Υπέροχη Nina Simone στο You’ll Never Walk Alone

POP UP TEAM
/
25 Απριλίου, 2020

Η Nina Simone στο υπέροχο τραγούδι You’ll Never Walk Alone

Το τραγούδι γράφτηκε από τους Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν Β’ για το musical «Carousel» (1945) μέσα σε τραγικές συνθήκες: πέθανε ο καλύτερος φίλος του συνθέτη και στην κηδεία του γράφτηκε αυτό το τραγούδι. Το τραγούδι εκτελέστηκε από αρκετούς διάσημους τραγουδιστές, όπως ο Φρανκ Σινάτρα, ο Μάριο Λάντσα, ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο Αντρέα Μποτσέλι και άλλοι.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, το τραγούδι εκτελέστηκε από το μουσικό συγκρότημα Gerry & The Pacemakers. Στις 26 Οκτωβρίου 1963 κατέλαβε την πρώτη θέση στα charts της Μεγάλης Βρετανίας και έμεινε εκεί για τέσσερις εβδομάδες. Σύντομα, το τραγούδι έγινε ύμνος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λίβερπουλ, οι οπαδοί της οποίας εκτελούν το τραγούδι στην αρχή και στο τέλος κάθε αγώνα.

Η επιγραφή «You’ll Never Walk Alone» προστέθηκε στο έμβλημα της ομάδας καθώς και στις πύλες που οδηγούν στο Στάδιο Anfield. Χάρη στις καλές σχέσεις των οπαδών της Λίβερπουλ με ξένες ομάδες (όπως η Σέλτικ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ), το τραγούδι μεταδόθηκε σε πολλές χώρες.

http://youtu.be/ElwCOX3AiIs

Και με τους Gerry and The Pacemakers

http://youtu.be/OV5_LQArLa0

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved