Beyoncé: Το άλμπουμ της «Cowboy Carter» δεν είναι υποψήφιο στα πιο σημαντικά κάντρι βραβεία

POP UP TEAM
/
10 Σεπτεμβρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Όταν η Country Music Association ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα βραβεία CMA δεν υπήρχαν ονόματα που δεν ήταν αναμενώμενα. Εκτός από ένα – αυτό της Beyoncé.

Το άλμπουμ της Beyoncé «Cowboy Carter» κατέκτησε τον κόσμο της μουσικής την άνοιξη όπου και κυκλοφόρησε, ειδικά με το τραγούδι «Texas Hold ‘Em» το οποίο έφτασε στο Νο.1 στα Hot Country Songs του Billboard.

Το άλμπουμ — με εξώφυλλο που απεικονίζει την Beyoncé ως βασίλισσα του ροντέο στα χρώματα της Αμερικής, κόκκινο, λευκό και μπλε, καβάλα σε άλογο και υψώνοντας μια αμερικανική σημαία — ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο, που ξεσήκωσε συζητήσεις και εκτεταμένη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τον ιστορικό ρόλο των Αφροαμερικανών στην η κάντρι μουσική και τους συνεχείς αγώνες τους να γίνουν αποδεκτοί από το κατεστημένο του Νάσβιλ.

Μάλιστα εάν η τραγουδίστρια ήταν υποψήφια, θα μιλούσαμε για την πρώτη Αφροανμερικανή τραγουδίστρια που το κατάφερε αυτό.

Ο Μόργκαν Γουόλεν απέσπασε επτά υποψηφιότητες, τις περισσότερες για φέτος, διεκδικώντας τον πιο σημαντικό τίτλο της βραδιάς, αυτόν του «Entertainer of the Year», ανάμεσα στους Λουκ Κομπς, Τζέλι Ρολ, Κρις Στέιπλετον και Λέινι Γουίλσον. Τέσσερις από τις υποψηφιότητες που έλαβε ήταν για το «I Had Some Help», μία συνεργασία με τον Post Malone.

Ο Guardian και οι New York Times αναφέρουν ότι τα CMAs σνόμπαραν την τραγουδίστρια απαξιώνοντας το άλμπουμ της. Ωστόσο στα Country Music Awards, ένας από τους συνεργάτες της σταρ στο «Cowboy Carter», ο Shaboozey, είναι υποψήφιος σε δύο κατηγορίες, «Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης» και «Τραγούδι της Χρονιάς», με το «A Bar Song (Tipsy)».

Το τραγούδι πήρε την θέση του «Texas Hold ‘Em» στην κορυφή των κάντρι τσαρτ των ΗΠΑ τον Απρίλιο, κάνοντας τον Shaboozey τον πρώτο μαύρο άνδρα καλλιτέχνη που έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100 και του κάντρι τσαρτ ταυτόχρονα. Ήταν επίσης και η πρώτη φορά που δύο μαύροι καλλιτέχνες κατέλαβαν την πρώτη θέση διαδοχικά.

Σύμφωνα με το Reuters, η 58η τελετή απονομής των CMA θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου στο Bridgestone Arena του Νάσβιλ και θα μεταδοθεί ζωντανά από το αμερικανικό δίκτυο ABC.

 

Tags :

Μοιράσου το ...