Aqualung – Jethro Tull, από τα άλμπουμ που κρατάνε αιώνια ζωντανή την μουσική

POP UP TEAM
/
19 Μαρτίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Το Aqualung είναι το τέταρτο άλμπουμ των Jethro Tull, το οποίο κυκλοφόρησε στις 19 Μαρτίου του 1971 μέσω της δισκογραφικής εταιρίας “Chrysalis Records”.

Τα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν συνδυάζουν στοιχεία της folk μουσικής, των blues, της ψυχεδελικής μουσικής και της hard rock.

Οι στίχοι του δίσκου έχουν ως κεντρικό θέμα την διάκριση ανάμεσα στην θρησκεία και τον Θεό, με την ιδέα για αυτούς τους στίχους να έρχεται στον Άντερσον όταν η σύζυγος του, Τζένι, φωτογράφησε κάποιους άστεγους ανθρώπους.

Η πρώτη πλευρά του δίσκου ονομάστηκε “Aqualung” και περιέχει κομμάτια που επικεντρώνονται σε χαρακτήρες όπως ο άστεγος στο ομώνυμο τραγούδι ή η ανήλικη ιερόδουλη στο “Cross-Eyed Mary”. Η δεύτερη του πλευρά ονομάζεται “My God” και περιλαμβάνει κομμάτια τα οποία αντιμετωπίζουν την θρησκεία με κριτικό και σχετικά ασεβή τρόπο. Παρ’ όλα αυτά, ο Ίαν Άντερσον αρνήθηκε ότι το “Aqualung” είναι concept άλμπουμ.

Το εξώφυλλο είναι πορτρέτο ακουαρέλας ενός άστεγου άνδρα, δημιουργία του Μπάρτον Σίλβερμαν,.Η ιδέα της συγκεκριμένης εικόνας προήλθε από τις φωτογραφίες της Τζένι Άντερσον.

Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα επτά εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει παρουσιάσει τις μεγαλύτερες πωλήσεις από οποιοδήποτε άλλο άλμπουμ των Jethro Tull. Οι κριτικές για τον δίσκο υπήρξαν θετικές, με το “Allmusic” να του δίνει 4,5 αστέρια με άριστα τα 5, το “Sputnik Music” μέσο όρο βαθμολογιών 4,3 / 5 και το “Prog Archives” 4,33 / 5.

Είναι από τα άλμπουμ που στο μέλλον θα εκτιμηθούν ακόμα καλύτερα >>

Aqualung 

Locomotive Breath 

Hymn 43

My God

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved