Βουτιά στα 80’s: The Stranglers – Golden Brown!

POP UP TEAM
/
13 Οκτωβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Τραγούδι του 1982.. το οποίο μερικοί ισχυρίσθηκαν ότι γράφτηκε για την ηρωϊνη.

Αρχικά εμφανίστηκε στο άλμπουμ του γκρουπ La folie , το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1981, και αργότερα στις ΗΠΑ , το “Golden Brown” κυκλοφόρησε ως σινγκλ τον Ιανουάριο του 1982 και συνοδεύτηκε από ένα βίντεο. Ήταν ένα top 10 hit σε όλο τον κόσμο. Ο Ντέιβιντ Χάμιλτον , δισκ τζόκεϊ στο σχετικά συντηρητικό BBC Radio 2 , που ήταν ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός της μέσης οδού (MOR) εκείνη την εποχή, έκανε το σινγκλ «ρεκόρ της εβδομάδας». 

Το σινγκλ έφτασε στο Νο. 2 στο επίσημο UK Singles Chart τον Φεβρουάριο του 1982, παραμένοντας εκεί για δύο εβδομάδες πίσω από το διπλό δίσκο A-sided ” Town Called Malice/Precious ” των Jam .  Σε μια συνέντευξη του 2017 στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό Top 2000 a gogo, ο Hugh Cornwell αναφέρει ότι πιστεύει ότι το τραγούδι θα είχε φτάσει στο νούμερο 1 αν ο μπασίστας Jean-Jacques Burnel δεν είχε πει στον Τύπο ότι το τραγούδι αφορούσε την ηρωίνη, οπότε οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς το αφαίρεσαν από τις λίστες αναπαραγωγής τους, προδικάζοντας τις πωλήσεις. «Θα περίμενα μέχρι να φτάσει στο Νούμερο 1 και μετά να το έλεγα», σχολίασε. 

Το 1995, ο Μπλακ, ο Μπέρνελ και ο Γκρίνφιλντ εμφανίστηκαν με τον ιμπρεσιονιστή Ρόρι Μπρέμνερ στη σατιρική χριστουγεννιάτικη ειδική του ερμηνεύοντας μια παρωδία του τραγουδιού για τον μελλοντικό Πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν , ο οποίος ήταν τότε Σκιώδης Καγκελάριος του Οικονομικού .

Συμμετείχε επίσης στην ταινία Snatch και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ του soundtrack. 

Σε μια δημοσκόπηση ακροατών του BBC Radio 2 για τα αγαπημένα σινγκλ της χώρας που έφτασαν στο νούμερο δύο, που διεξήχθη στα τέλη του 2012, το “Golden Brown” κατέλαβε την πέμπτη θέση πίσω από τα ” Vienna “, ” Fairytale of New York “, ” Sit Down ” και ” American Pie “. “, και λίγο πριν από τα ” Waterloo Sunset ” και ” Penny Lane “/” Strawberry Fields Forever “. 

Τον Ιανουάριο του 2014, το NME κατέταξε το τραγούδι στο Νο. 488 στη λίστα του με τα «500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών». 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved