Η απαγωγή του Φρανκ Σινάτρα τζούνιορ και οι φήμες ότι αυτός τη σχεδίασε για να αποκτήσει δημοσιότητα

POP UP TEAM
/
26 Δεκεμβρίου, 2022

Το 1963 λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, συνέβη ένα ακόμα γεγονός που προκάλεσε σωρεία δημοσιευμάτων αλλά και αναστάτωση στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ. Ομάδα νεαρών απήγαγε το γιο του διάσημου τραγουδιστή και ηθοποιού Φρανκ Σινάτρα.

Η περιπέτεια του 19χρονου Φρανκ Σινάτρα τζούνιορ κράτησε μόλις 54 ώρες και κόστισε στον πατέρα του 240.000 δολάρια.

Μπάρι Κίναν, Τζόι Άμσλερ και Τζον Ίργουιν.Οι τρεις απαγωγείς του Φρανκ Σινάτρα τζούνιορ

high 400x221

Βασικός δράστης ήταν ο εθισμένος στα ναρκωτικά, 23χρονος Μπάρι Κίναν με συνεργό τον Τζόι Άμσλερ.Το σχέδιο τους ήταν να απαγάγουν τον διάσημο νέο, να ζητήσουν λύτρα και μετά να τον παραδώσουν χωρίς να τον βλάψουν. Όπως είπε η αστυνομία, για καλή τύχη του νεαρού, επρόκειτο για «ερασιτέχνες».

Ο Σινάτρα τζούνιορ είχε μόλις ξεκινήσει την καριέρα του στο τραγούδι. Στις 8 Δεκεμβρίου 1963 έπειτα από εμφάνισή του σε κέντρο κοντά στη Λίμνη Τάχο – στα σύνορα της Καλιφόρνια με τη Νεβάδα – ο νεαρός είχε πάει στο ξενοδοχείο με φίλο του για να ξεκουραστεί. Ο Κίναν προσποιήθηκε ότι ήταν διανομέας και χτύπησε τη πόρτα του δωματίου του

Όταν μπήκαν μέσα, έδεσαν τον φίλο του, έκλεισαν τα μάτια του Σινάτρα και τον πήραν μαζί τους.Ο φίλος του όμως κατάφερε να λυθεί και μέσα σε λίγα λεπτά είχε καλέσει την αστυνομία. Σχεδόν αμέσως στήθηκαν μπλόκα στους δρόμους, αλλά οι απαγωγείς κατάφεραν να φτάσουν στο κρησφύγετό τους. Το επόμενο βήμα τους ήταν να καλέσουν τον πατέρα του για λύτρα. Το τηλεφώνημα έκανε το τρίτο μέλος της συμμορίας, ο Τζον Ίργουιν.

Παρόλο που ο Φρανκ Σινάτρα ήταν διατεθειμένος να δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια για να πάρει τον γιο του πίσω, η συμφωνία έκλεισε στα 240.000 δολάρια.

Ο Φρανκ Σινάτρα με τον γιο του

3244EBDD00000578 3509586 Like father He is pictured with his famed father in Manhattan Ne a 18 1458931253666

Το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου, ο Κίναν πήγε να πάρει τα χρήματα που θα άφηνε η αστυνομία μεταξύ δυο λεωφορείων στη Σεπουβέλντα της Καλιφόρνια. Όταν τα πήραν, ενημέρωσαν τους αστυνομικούς για το που θα έβρισκαν τον Σινάτρα τζούνιορ. Η αστυνομία για να αποφύγει τους δημοσιογράφους, τον έκρυψε στο πορτ μπαγκάζ περιπολικού και τον πήγαν στο σπίτι της μητέρας του.

Δημοσίευμα εφημερίδας για την απαγωγή του νεαρού Σινάτρα.

sinatra kidnapped 400x285

Ο Φρανκ Σινάτρα τζούνιορ δεν είχε δει πολύ τους δράστες, οπότε τα στοιχεία που έδωσε στην αστυνομία δεν επαρκούσαν. Όσο το FBI έψαχνε στοιχεία στο σπίτι στο οποίο τον είχαν κρατήσει στο Λος Άντζελες, ο Ίργουιν φοβήθηκε και παραδόθηκε στην αστυνομία.

Η δίκη του Κίναν διήρκεσε 4 εβδομάδες. Ο γιος του Φρανκ Σινάτρα είπε ότι ήλπιζε να την γλιτώσουν. Ο Κίναν στην απολογία του ανέφερε ότι ο ίδιος ο νεαρός είχε σχεδιάσει την απαγωγή για να κερδίσει δημοσιότητα. Ο ισχυρισμός του δεν έγινε αποδεκτός από την αστυνομία αλλά φούντωσε η φημολογία ότι επειδή ο νέος δεν μπορούσε να φτάσει σε φήμη τον πατέρα του, κατέφευγε σε δόλια μέσα. Και οι τρεις καταδικάστηκαν.

Ο Κίναν έμεινε στη φυλακή για 4,5 χρόνια. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Κίναν άφησε αυτήν την περιπέτεια πίσω και έγινε μεσίτης με μεγάλη επιτυχία. Ο Φρανκ Σινάτρα τζούνιορ συνέχισε τη ζωή του και την καριέρα του στο χώρο της μουσικής, πάντα όμως κάτω από την σκιά του επιτυχημένου πατέρα του….

 

Πηγή: mixanitouxronou.gr/

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved