Γιάννης Τσορτέκης: Μου πετούσαν πέτρες επειδή έπαιζα τον κακό – Τι είπε για «Maestro» και «Αυτή η νύχτα μένει»

POP UP TEAM
/
15 Δεκεμβρίου, 2022

Ο ηθοποιός Γιάννης Τσορτέκης βρέθηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στις σειρές «Maestro» και «Αυτή η νύχτα μένει», την αγάπη του για το θέατρο, για το πώς διαχειρίζεται τον ρόλο του «κακού», αλλά και γιατί σε όλες τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις φοράει πάντα το δερμάτινο μπουφάν του.

«Έχω μια ανάγκη να είμαι πάντοτε έτοιμος να φύγω… Έχω αυτό το μπουφάν για να εξυπηρετώ αυτή την ανάγκη, δεν έχω 15 μπουφάν για να αλλάζω. Έχω αυτό το μπουφάν που το γουστάρω εννοείται για να είμαι έτοιμος να φύγω. Έχω και τα κλειδιά στην τσέπη. Είμαι πάντα σε ετοιμότητα. Γι’ αυτό μου αρέσει τρελά και ο Καβάφης, αυτό το “σαν έτοιμος από καιρό”, είναι πολύ μέσα μου και με βρίσκουν έτσι τα πράγματα, δηλαδή, τα πράγματα έρχονται ώριμα από μόνα τους. Απλώς εσύ πρέπει να προετοιμάζεσαι, καλή ώρα, είμαι έτοιμος για να φύγω ώστε όταν φύγω είμαι ήδη σε ταξιδάκι», είπε ο Γιάννης Τσορτέκης.

Στην ερώτηση για το πώς αισθάνεται με τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζουν οι τηλεοπτικές σειρές στις οποίες πρωταγωνιστεί, ο Τσορτέκης είπε πως «αυτό όλο είναι μια συγκυρία, είναι μια πραγματικότητα που την έψαχνα όταν διάβαζα ιστορία, στο πώς μπορεί να αισθάνθηκαν οι άνθρωποι όταν ανακάλυψαν την πυρίτιδα. Διότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι σαν να έχει ανακαλύψει ο κόσμος την πυρίτιδα. Εγώ ήμουν και πριν, όπως και η πυρίτιδα υπήρχε πριν την ανακαλύψουν οι άνθρωποι, που σημαίνει ότι για μένα δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Υπάρχει η αλλαγή των ανθρώπων που βλέπουν αυτό που βλέπουν, το ότι ξαφνικά μπροστά τους αποκαλύπτεται κάτι».

Ο ηθοποιός μίλησε επίσης για το πώς διαχειρίζεται τον ρόλο του «κακού» και το πώς τον επηρεάζει, λέγοντας χαρακτηριστικά «όταν κάναμε το 2001 την ταινία του Στράτου Τζίτζη, το «Σώσε με», είχαν πάει κάποιες φίλες μου να δουν την ταινία, χωρίς να τους έχω πει τι είναι. Αργότερα το βράδυ ήμουνα σπίτι και ακούω στο παντζούρι μπαμ, μπαμ! Κάποιος πέταγε πέτρες! Βγαίνω έξω πανικόβλητος να δω τι έγινε και αρχίζουν οι φίλες μου ένα πράγμα να μου σέρνουν και τι δεν μου σούρανε, για αυτόν που έκανα στην ταινία», ενώ αναφερόμενος στο ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι «όταν μιλάγαμε με τον Χριστόφορο (Παπακαλιάτη) για το “Maestro” και για τον Χαράλαμπο, ήταν η πρώτη μου αγωνία».

http://www.youtube.com/watch?v=mlGwgpRNBe8

«Τρομερή αγωνία ήταν το πώς θα το δει ο κόσμος και τι έχω εγώ να εισπράξω μετά από όλο αυτό. Έχοντας αυτή και διάφορες άλλες εμπειρίες, ας πούμε όταν έπαιζα στο “Έρωτας μετά”, πάλι είχα παρατράγουδα, με συναντούσαν στο δρόμο και με κοίταζαν με μισό μάτι. Η συγκυρία όμως ποια είναι, επειδή αυτή η σειρά παρουσιάζεται ταυτόχρονα με το “Αυτή η νύχτα μένει”. Αυτό που θα πάθαινα εγώ το παθαίνει ο θεατής. Δηλαδή αντί να τρελαθώ εγώ από την αγωνία, τρελαίνεται αυτός που βλέπει δύο ακραία διαφορετικά πράγματα».

http://www.youtube.com/watch?v=21oQNPUgvgo

Από την Athens Voice

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης