Netflix: Εξετάζει επιπλέον χρέωση στους κοινόχρηστους λογαριασμούς από το 2023

Wikimedia Commons / Netflix
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
23 Δεκεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Στόχο έχει βάλει η δημοφιλής streaming πλατφόρμα, Netflix να αποσύρει την δυνατότητα διαμοιρασμού των λογαριασμών με την χρήση κοινών κωδικών πρόσβασης στις ΗΠΑ από τις αρχές του 2023, αναφέρει η Wall Street Journal.

Αυτό το καλοκαίρι, η πλατφόρμα ροής δοκίμασε μια χρέωση «έξτρα κατοικίας» στην Αργεντινή, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα, αφού πρώτα το κυκλοφόρησε στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού. Με βάση αυτές τις δοκιμές, η νέα μηνιαία χρέωση αναμένεται να κοστίζει 3 $ ανά επιπλέον σπίτι στις ΗΠΑ.

Το Netflix γνωρίζει καλά πώς η αλλαγή των χρεώσεων θα αποξενώσει τους πελάτες. «Μην κάνετε λάθος, δεν νομίζω ότι οι καταναλωτές θα το λατρέψουν αμέσως», είπε ο CEO Ted Sarandos στους επενδυτές στις αρχές Δεκεμβρίου.

Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία φέρεται να έχει συζητήσει τη σταδιακή εφαρμογή της αλλαγής. Ωστόσο, με το Netflix να χάνει συνδρομητές το 2022, η εταιρία έχει κάθε λόγο να προχωρήσει. Ορισμένες εκτιμήσεις έχουν προβλέψει ότι η αυτή μη δημοφιλής κίνηση θα μπορούσε να δημιουργήσει επιπλέον έσοδα 721 εκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο έτος στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Τον Νοέμβριο, το Netflix κυκλοφόρησε το σχέδιο Basic with Ads, το οποίο ο Sarandos περιέγραψε ως μια πιθανή «πιο ήπια μετάβαση» για τους πρώτους συνδρομητές. Με 6,99 δολάρια το μήνα, προσφέρει μια φθηνότερη εναλλακτική λύση στο βασικό πρόγραμμα των 9,99 δολαρίων. Αλλά, το πακέτο που έχει διαφημίσεις κλειδώνει επίσης τους χρήστες από μερικές από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές και ταινίες λόγω περιορισμών στην αδειοδότηση.

Αυτές οι αλλαγές στην στρατηγική της εταιρίας στο δυτικό ημισφαίριο είναι σχεδόν σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουν και στην Ευρώπη.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved