Η Jennifer Aniston πιστεύει ότι μια «ολόκληρη γενιά» βρίσκει τα Φιλαράκια προσβλητικά

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
1 Απριλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η Jennifer Aniston πιστεύει ότι ο τρόπος που έχει αλλάξει το χιούμορ και η κουλτούρα τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει την κωμωδία «πραγματικά δύσκολη για τους κωμικούς». Συμμετέχοντας στο ρεύμα των κωμικών που έχουν ενωθεί ενάντια στο wokeness, η πρωταγωνίστρια των Friends ισχυρίστηκε ότι το κοινό ήταν λιγότερο ευαίσθητο παλιότερα και τώρα μια «ολόκληρη γενιά» βρίσκει την αγαπημένη κωμική σειρά της δεκαετίας του ’90 προσβλητική.

«Η κωμωδία έχει εξελιχθεί, οι ταινίες έχουν εξελιχθεί», είπε η Aniston στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Στο παρελθόν μπορούσες να αστειεύεσαι για ευαίσθητα θέματα και να γελάς. Και είχε να κάνει με την επιμόρφωση των ανθρώπων για το πόσο γελοίος είναι ο κόσμος. Και τώρα δεν μας επιτρέπεται να το κάνουμε αυτό».

Η 54χρονη ηθοποιός υπέθεσε ότι «υπάρχει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων και παιδιών, που βλέπουν τα επεισόδια των Friends ξανά και τώρα τα βρίσκουν προσβλητικά». Υπερασπιζόμενη την εκπομπή, είπε: «Υπήρχαν πράγματα που δεν ήταν ποτέ σκόπιμα και κάποια άλλα που θα έπρεπε να τα είχαμε σκεφτεί καλύτερα, αλλά δεν νομίζω ότι υπήρχε τότε η ευαισθησία που υπάρχει τώρα».

Η Aniston κατέληξε λέγοντας, «Ο κόσμος έχει ανάγκη από αστεία. Ο κόσμος χρειάζεται το χιούμορ. Δεν μπορούμε να παίρνουμε τους εαυτούς μας και πολύ σοβαρά. Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλοι είναι υπερβολικά διχασμένοι».

Κατά ειρωνικό τρόπο, η σειρά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλής μέχρι σήμερα, ειδικά με τη Gen Z (1997-2012), κάτι που κάνει τους ισχυρισμούς της λίγο πιο δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί. Ταυτόχρονα, υπήρξαν αρνητικές κριτικές για το σήριαλ τα τελευταία χρόνια… αλλά αντίθετα με τις δηλώσεις της Aniston, οι κριτικές δεν είχαν να κάνουν με τολμηρά, ακραία ή αμφιλεγόμενα θέματα, αλλά με την έλλειψη διαφορετικότητας.

Το περασμένο καλοκαίρι, η δημιουργός των Friends, Marta Kauffman, παραδέχτηκε ότι «συνέβαλλε στον συστημικό ρατσισμό» σε σχέση με την εκπομπή και τη μακροχρόνια υπεράσπιση για το εξ ολοκλήρου λευκό καστ. Σε μια προσπάθεια να αρχίσει να διορθώνει τα πράγματα, δώρισε 4 εκατομμύρια δολάρια στο τμήμα αφροαμερικανικών σπουδών του πανεπιστημίου Brandeis στο οποίο σπούδασε η ίδια.

Μια άλλη σταρ των Friends, η Lisa Kudrow, επεσήμανε επίσης την κακή εκπροσώπηση της σειράς, λέγοντας ότι οι λευκοί σεναριογράφοι «δεν θα μπορούσαν να γράφουν ιστορίες για τις εμπειρίες του να είσαι έγχρωμος άνθρωπος». Το πρόβλημα, από την πλευρά της, ήταν η έλλειψη μη-λευκών φωνών στην σειρά.

Και οι έξι βασικοί χαρακτήρες των Friends ήταν λευκοί και η σειρά σπάνια παρουσίαζε έγχρωμους ηθοποιούς σε βασικούς ρόλους σε 10 σεζόν και 236 επεισόδια. Οι Lauren Tom, Gabrielle Union, Mark Consuelos και Craig Robinson εμφανίστηκαν στην σειρά σε μικρούς δεύτερους ρόλους, ενώ η Aisha Tyler, η πιο σημαντική έγχρωμη ηθοποιός που εμφανίζεται στη σειρά, πρωταγωνίστησε μόνο σε εννέα επεισόδια.

Ενώ η υπεράσπιση της Aniston «για την επιμόρφωση των ανθρώπων και για το πόσο γελοίος είναι ο κόσμος» δεν ισχύει πραγματικά σε αυτήν την περίπτωση, τουλάχιστον υπάρχει ακόμα χώρος για τους δημιουργούς των Friends να παραδεχτούν τα λάθη τους … όσο η δημοτικότητά και η αναγνώρισή της σειράς θα συνεχίσει για πολύ ακόμα.

Όσο για την Aniston, πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο πλευρό του Adam Sandler στην κωμωδία μυστηρίου, Murder Mystery 2, η οποία κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Netflix.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved