Τέλος το password sharing από το Netflix σε όλον τον κόσμο

Photo by Unsplash
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
24 Ιουλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

H Netflix κατέγραψε ραγδαία αύξηση συνδρομητών – Σχεδόν 6 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές καταγράφηκαν από το Netflix, κάτι το οποίο οφείλεται στην κατάργηση του password sharing (δωρεάν κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης)

Εδώ και τρεις μέρες, το Netflix εφαρμόζει τη νέα πολιτική καταπολέμησης του password sharing σχεδόν σε όλο τον κόσμο, μετά από μια περίοδο δοκιμής σε αρκετές χώρες.

Η εταιρεία ξεκίνησε σταδιακά την εφαρμογή της νέας πολιτικής σε περισσότερες από 100 χώρες, ενημερώνοντας τους χρήστες για τον νέο τρόπο λειτουργίας. Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, όσοι χρήστες δεν ζουν υπό την ίδια στέγη και επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό, θα πρέπει να ακολουθήσουν δύο επιλογές.

Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει τη μεταφορά του δικού τους προφίλ σε έναν νέο λογαριασμό. Η δεύτερη επιλογή αφορά τον διαχειριστή του λογαριασμού, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει €7.99/μήνα για κάθε έξτρα μέλος που επιθυμεί να προστεθεί στον λογαριασμό. Κάθε έξτρα μέλος θα διαθέτει το δικό του password και προφίλ και θα πρέπει να είναι κάτοικος της ίδιας χώρας με τον διαχειριστή.

Τα προνόμια των έξτρα μελών περιλαμβάνουν τη δυνατότητα θέασης και λήψης περιεχομένου για offline παρακολούθηση σε μία συσκευή. Ωστόσο, ο διαχειριστής / ιδιοκτήτης του λογαριασμού θα πρέπει να ορίσει μια συγκεκριμένη τοποθεσία ως “Home”. Η εταιρεία θα μπορεί να ελέγχει τις διευθύνσεις IP και να ανιχνεύει πιθανές περιπτώσεις εκμετάλλευσης του ίδιου λογαριασμού από κάποιο έξτρα μέλος.

Το Netflix παραδέχτηκε άμεσα πως ενδέχεται να χάσει αρκετούς συνδρομητές, όμως τα νούμερα δείχνουν πως πήρε την σωστή απόφαση με τη νέα πολιτική, καθώς έχουν δημιουργηθεί ήδη περισσότεροι από 5,9 εκατομμύρια νέοι λογαριασμοί στην πλατφόρμα.

Εξάλλου, η εταιρεία αποφάσισε να καταργήσει το βασικό πακέτο συνδρομής χωρίς διαφημίσεις σε αρκετές χώρες και μένει να δούμε πως θα επηρεάσει και την Ελλάδα η νέα πολιτική.

Πηγή: Netflix

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved