Το ντοιμαντέρ του Netflix σε συνεργασία με τον Steven Spielberg, έχει τον τίτλο «Η ζωή στον πλανήτη μας» και αφηγείται ολόκληρη τη δραματική ιστορία της ζωής στη Γη.
Το ντοκιμαντέρ που χωρίζεται σε οκτώ επεισόδια και προβάλλονται σε πρώτη παγκόσμια προβολή από την Τετάρτη, μεταφέρουν τους θεατές στα πέντε προηγούμενα γεγονότα μαζικής εξαφάνισης της Γης, καθένα από τα οποία αναδημιουργήθηκε με οπτικά εφέ που δημιουργήθηκαν από υπολογιστή.
«Αυτό που θέλαμε να κάνουμε, η πρόθεσή μας από την αρχή, ήταν να παρουσιάσουμε σε συνέχειες την ιστορία της ζωής. Να την κάνουμε ένα είδος ατελείωτης παρακολούθησης. Επειδή η ιστορία είναι τόσο δραματική», δήλωσε ο παρουσιαστής της σειράς Νταν Τάπστερ.
«Πιστεύω, και ελπίζω, ότι αυτό είναι κάτι που έχουμε πετύχει, το οποίο ενδεχομένως αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία στο χώρο της φυσικής ιστορίας”.
Η επιρροή της εταιρείας του εκτελεστικού παραγωγού Σπίλμπεργκ, Amblin Television, ενθάρρυνε μια σειρά με «πολύ περισσότερο συναίσθημα» και «πάθος» από άλλα προγράμματα φυσικής ιστορίας, δήλωσε ο Τάπστερ.
Η εκπομπή ξεχωρίζει βασικά είδη, όπως το πρώτο ψάρι με ραχοκοκαλιά ή το πρώτο σπονδυλωτό που μετανάστευσε από τον ωκεανό στη στεριά.
Με το 99% όλων των ειδών που έζησαν ποτέ να έχουν πλέον εξαφανιστεί, οι κινηματογραφιστές δεν είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε αυτά.
«Υπάρχουν τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο είδη που δεν είναι πλέον μαζί μας και έπρεπε να τα περιορίσουμε σε 65», δήλωσε ο Τάπστερ.
Ο παραγωγός της σειράς, Αλάστερ Φότεργκιλ, αναφερόμενος στο ανθρώπινο είδος, είπε:
«Στα πέντε γεγονότα που είχαμε μέχρι τώρα, υπήρχε ένας κοινός παρονομαστής και αυτός είναι ότι το κυρίαρχο είδος καθώς μπαίνεις σε αυτή την εξαφάνιση δεν βγήκε ποτέ. Δημιουργούμε το έκτο, και νομίζω ότι πιθανώς πιστεύετε ότι είμαστε το κυρίαρχο είδος αυτή τη στιγμή. Κατά έναν περίεργο τρόπο, υπάρχει ένα μήνυμα ελπίδας μέσα σε αυτό. Επειδή αυτό δεν είναι μόνο το πρώτο γεγονός εξαφάνισης που προκαλείται από ένα είδος, αλλά έχουμε επίσης τη δυνατότητα να το σταματήσουμε».