Netflix: Είδαμε το Cursed και είναι κάτι ανάμεσα σε LOTR και Βασιλιά Αρθούρο

credit: Netflix
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
17 Ιουλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Τέλειωσα και το Valhalla, είδα και το επεισόδιό μου στο House of the Dragons και ξέμεινα από σειρές ώσπου πέτυχα τη σειρά Cursed. Έχει τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου λέω, πρωταγωνιστεί και ο Γκούσταφ Σκάρσγκαρντ από το Vikings τι μπορεί να πάει λάθος.

To Cursed είναι μια σειρά επικεντρώνεται στην νεαρή Νίμουε η οποία μετά τον θάνατο της μητέρας της, εγκαταλείπει τον τόπο της με σκοπό να παραδώσει στον Μέρλιν ένα αρχαίο σπαθί.

Λοιπόν, ως φαν του Lord of the Rings έχω να πω αν δεν έχετε ιδέες σταματήστε επιτέλους να κοπιάρετε την απόλυτη τριλογία γιατί κάπως ταράζομαι. Για αρχή, το Εκσκάλιμπερ, έχει πάρει τον ρόλο του δακτυλιδιού και διαφθείρει όποιον το κρατάει. Πρώτα διέφθειρε τον Μέρλιν και μετά την Νίμουε η οποία παθαίνει και κάποιες κουραστικές και κλισέ υπαρξιακές κρίσεις στις οποίες χάζευα το κινητό μου.

Το εν λόγω σπαθί μπορεί να καταστραφεί μόνο από τη φωτιά που το έφτιαξε. Τρομερά πρωτότυπο να το πάτε και στο Βουνό του Χαμού άμα είναι να το ρίξετε μέσα.  

Άσε που σε κάποια φάση του ταξιδιού η ηρωίδα, η Μοργκάνα και μία πολεμίστρια βρίσκονται στο εξής δίλλημα: να γυρίσουν πίσω και να ρισκάρουν βέβαιο θάνατο από τους Παλατίνους ή να περάσουν μέσα από τις μυστικές στοές ενός Βουνού όπου όμως κρύβει ένα τέρας που κουβαλά μαύρη μαγεία; Η Νίμουε aka Γκάνταλφ αποφασίζει να περάσουν μέσα από το Βουνό.

Το Cursed και ο Lord of the Rings με λίγα λόγια μοιράζονται μια κοινή αφηγηματική δομή: ένα κακό που όλο εξαπλώνεται απειλεί να κατακλύσει τον κόσμο και μια ομάδα ηρώων πρέπει να ενωθεί για να το νικήσει. Και στις δύο ιστορίες, η συναναστροφή των χαρακτήρων παίζει καθοριστικό ρόλο, αναδεικνύοντας τη δύναμη της ενότητας απέναντι στις αντιξοότητες. Τα ορκ είναι οι Παλατίνοι, οι χριστιανοί δηλαδή που κυνηγούν τα Ξωτικά.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved