Game of Thrones: Πιο κοντά από ποτέ η έκδοση του νέου βιβλίου

POP UP TEAM
/
25 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Όλα δείχνουν ότι ο George R.R. κατάφερε επιτέλους να συγκεντρωθεί και να γράψει.

Για τους fans του Game of Thrones, η 12η Ιουλίου του 2011 είναι μία σημαδιακή μέρα. Τότε, σχεδόν δέκα χρόνια πριν και λίγο μετά το τέλος της πρώτης σεζόν, είχε εκδοθεί Ο χορός των δράκων (εκδ. Anubis) στις Η.Π.Α. ή αλλιώς η τελευταία συνέχεια από τη saga του Westeros που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Ο George R.R. Martin είχε εξαρχής υποσχεθεί εφτά βιβλία, μέχρι στιγμής όμως έχουμε μείνει στα πέντε και κανείς δε γνώριζε -τουλάχιστον μέχρι μερικές μέρες πριν- τι θα συμβεί. Το Winds of Winter (σ.σ: έκτο βιβλίο της σειράς) είναι το ίσως το πιο αναμενόμενο βιβλίο στον κόσμο και όμως η τύχη του αγνοείται. Ή μήπως όχι;

gameofthrwrit

Σε ανάρτηση που έκανε ο Αμερικανός συγγραφέας στο προσωπικό του blog, τα νέα ήταν καλύτερα από ποτέ για τους οπαδούς: “Αν όχι τίποτα άλλο, η αναγκαστική απομόνωση με βοήθησε να γράψω. Περνώ πολλές ώρες τη μέρα δουλεύοντας πάνω στο The Winds of Winter σημειώνοντας καθημερινή πρόοδο. Χθες, τελείωσα ένα νέο κεφάλαιο, ένα άλλο το ολοκλήρωσα πριν τρεις μέρες, ενώ το ίδιο συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει πως το βιβλίο θα τελειώσει αύριο και θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Είναι ένα τεράστιο κείμενο, και έχω ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μου”.

goth3

Μπορεί όλο αυτό να μην ακούγεται τόσο αισιόδοξο, όμως επιτέλους φάνηκε λίγο φως στο τούνελ που έχει βρεθεί εδώ και καιρό ο 71χρονος συγγραφέας. Πιο κάτω, βέβαια, οι ελπίδες των οπαδών έγιναν πιο συγκεκριμένες, αφού αναφερόμενος σε ένα ταξίδι του που ακυρώθηκε στη Νέα Ζηλανδία, έγραψε ότι ελπίζει του χρόνου τέτοια εποχή να μπορέσει να ταξιδέψει στο Ουέλινγκτον (σ.σ.: πρωτεύουσα της χώρας) και τόσο η πανδημία της Covid-19 όσο και το βιβλίο του να έχουν τελειώσει.

Πίσω στο Westeros

http://youtu.be/rwklQA-Pwpc

Πέρα, όμως, από το περιβόητη τάση του George R.R. Martin να καθυστερεί την έκδοση του νέου GoT βιβλίου, τι άλλο μάθαμε από την ανάρτησή του; “Τώρα τελευταία κάνω συχνές επισκέψεις στη Cersei, την Asha, τον Ser Barristan, και τον Areo Hotah. Την επόμενη εβδομάδα υπολογίζω να επιστρέψω στο Braavos. Έχω κακές μέρες που με ρίχνουν ψυχολογικά και καλές μέρες που με “ανεβάζουν”, σε γενικές γραμμές όμως είμαι ευχαριστημένος με το πως πάνε τα πράγματα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο πολύ επιτυχημένος συγγραφέας που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αναβολών.

“Θυμάμαι, πίσω στο μακρινό 1999, όταν έγραφα το Θύελλα από ατσάλι (εκδ. Anubis), τελείωνα περίπου 150 σελίδες το μήνα”

Μάλιστα, είχε τιμιότητα να παραδεχθεί το πόσο πολύ έχει πέσει η απόδοσή του. “Θα ήθελα να μπορώ να γράψω πιο γρήγορα. Θυμάμαι, πίσω στο μακρινό 1999, όταν έγραφα το Θύελλα από ατσάλι (εκδ. Anubis), τελείωνα περίπου 150 σελίδες το μήνα. Φοβάμαι πως ποτέ ξανά δε θα μπορέσω να αποκτήσω τέτοιους ρυθμούς. Κοιτώντας πίσω, δεν μπορώ να καταλάβω πως το έκανα. Ήταν κάτι σαν πυρετός” εκμυστηρεύτηκε στο blog του. Τελικά, ιδιαίτερα τώρα που τα νέα είναι ευχάριστα, μήπως δε θα έπρεπε να ασκούμε τόσο σκληρή κριτική στον Martin; Άλλωστε, δεν είναι και απλό πράγμα να γράψεις το δεύτερο πιο επιτυχημένο fantasy βιβλίο (ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών παραμένει πρώτο) όλων των εποχών.

 

Mε πληροφορίες από esquire

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved