Πώς μία αμερικανική σειρά του 1989 «προέβλεψε» τη δημιουργία του Facebook

POP UP TEAM
/
14 Σεπτεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Η αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Seinfeld» είχε κυκλοφορήσει στις 5 Ιουλίου του 1989.

Το «Seinfeld» προβαλλόταν για περίπου 10 χρόνια και μέχρι και σήμερα παραμένει αντικείμενο συζήτησης καθώς έχει επιρροές από τη ζωή, το σύμπαν και διάφορα υπαρξιακά ζητήματα. Ωστόσο, αυτό που παραμένει αξέχαστο είναι πως ο πρωταγωνιστής Τζέρι Σάινφελντ κατά κάποιον τρόπο προέβλεψε τη δημιουργία του Facebook!

Συγκεκριμένα, στο επεισόδιο «Bubble Boy» του 1992, κεντρικό θέμα ήταν η «αγάπη» των ανθρώπων στους τηλεφωνητές, καθώς ήταν το πρώτο πράγμα που κοιτούσαν φτάνοντας στο σπίτι. Κάποια στιγμή, ο κωμικός κάνει ένα σχόλιο που θυμίζει την «εποχή του Facebook, του Twitter και του Instagram» που διανύουμε, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του Indy100.

«Είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να νιώθουν ότι είναι δημοφιλείς και αρεστοί ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος από άγνωστους που δεν τους ενδιαφέρει» ανέφερε ο κωμικός.

Επιπλέον, λόγος γίνεται για την κοινωνική ικανοποίηση που όλοι έχουν ή αποζητούν, βλέποντας το κόκκινο φως (σ.σ. του τηλεφωνητή) να αναβοσβήνει. Αν κάνουμε λοιπόν συνειρμό με το Facebook, όταν λαμβάνουμε ειδοποιήσεις από τους διαδικτυακούς φίλους μας, η περιγραφή του είναι… αλλόκοτα ακριβής!

http://youtu.be/_SULQSL4Cd0

via indy100

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved