Το πρότζεκτ για την μίνι σειρά έχει την υπογραφή του παραγωγού και σεναριογράφου Μάικλ Χιρστ (Elizabeth, The Tudors, Vikings), ο οποίος, σε συνεργασία με τα Α+Ε Studios και ITV Studios, αναλαμβάνει, πέραν της διασκευής σεναρίου, και ρόλο εκτελεστικού παραγωγού.

Σύμβουλος παραγωγής είναι η δισέγγονη του Σκοτ και της Ζέλντα Φιτζέραλντ, Μπλέικ Χάζαρντ.

Ο Χιρστ ασχολείται με τον Γκάτσμπι τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια. Πριν από έναν χρόνο ήταν σε συζητήσεις με την Apple, ωστόσο, η συνεργασία δεν προχώρησε.

«Νιώθω σαν να έχω ζήσει με τον Γκάτσμπι σχεδόν όλη μου τη ζωή. Διάβασα πρώτη φορά το βιβλίο ως μαθητής, αργότερα, τη δεκαετία του ’70, το δίδασκα στην Οξφόρδη και κατά καιρούς επανέρχομαι σ′ αυτό», δήλωσε ο Χιρστ.

«Σήμερα, καθώς η Αμερική επιχειρεί να ανακαλύψει εκ νέου την ταυτότητα της, είναι η ιδανική στιγμή για να πλησιάσουμε με νέο βλέμμα αυτήν τη διαχρονική ιστορία, να εξερευνήσουμε τους διάσημους και εμβληματικούς χαρακτήρες της μέσα από τον σύγχρονο φακό του φύλου, της φυλής και του σεξουαλικού προσανατολισμού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το μυθιστόρημα έχει γίνει ταινία αρκετές φορές: Το 1926, το 1949 και τις -περισσότερο γνωστές- το 1974, με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και την Μία Φάροου και το 2013, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κάλι Μάλιγκαν.

 

Μερικοί έλεγαν ότι υπήρξε Γερμανός κατάσκοπος, άλλοι ότι είχε σχέσεις με κάποια βασιλική οικογένεια της Ευρώπης. Όλοι σχεδόν εκμεταλλεύτηκαν τη μυθική φιλοξενία του. Και ήταν μυθική.

Στην εξαίσια κατοικία του στο Λονγκ Αιλαντ έδινε τα πιο εκθαμβωτικά πάρτι και το περίεργο σ′ αυτά ήταν ότι ελάχιστοι γνώριζαν ποιος ήταν ο οικοδεσπότης τους.

Φαινόταν να είναι ένας άνθρωπος χωρίς ρίζες, χωρίς ιστορία, ένας άνθρωπος που τα μάτια του διαρκώς αναζητούσαν εκείνη την ξέχωρη λάμψη για κάτι πρωτόγνωρο... για έναν άνθρωπο σπάνιο σαν διαμαντόπετρα. Ο υπέροχος Γκάτσμπυ είναι μια απ′ τις πιο γοητευτικές ερωτικές ιστορίες του εικοστού αιώνα.

Σ′ αυτό το μυθιστόρημα, ο Φ. Σ. Φιτζέραλντ κατορθώνει να εκφράσει με συγκινητικό τρόπο τις ψευδαισθήσεις του έρωτα μέσα στο λαμπερό περιβάλλον της νεοϋορκέζικης αριστοκρατίας (εκδόσεις Πατάκη, μετάφραση Φώντας Κονδύλης).

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter