Οι 10 σημαντικότεροι λόγοι που χωρίζουν τα ζευγάρια

POP UP TEAM
/
16 Ιουλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Σχέσεις ξεκινάνε και σχέσεις βρίσκουν το τέλος τους συνέχεια γύρω μας. Κάποιες φορές γιατί απλά έκαναν το κύκλο τους και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω μας το παρελθόν. Κάποιες άλλες γιατί αδυνατούμε να διαχειριστούμε τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν.

Σε κάθε περίπτωση – για οποιοδήποτε λόγο και με οποιοδήποτε τρόπο, η ροή της ταινίας σταμάτησε και οι τίτλοι τέλους έπεσαν και εσείς θα πρέπει τώρα να κάνετε μία ανασκόπηση των λόγων που οδήγησαν σε αυτή την κατάληξη προκειμένου να είστε απόλυτα έτοιμοι για μία νέα πορεία.

Είτε αναζητάτε βοήθεια στην παραπάνω ανασκόπηση, είτε ψάχνεται απλά για ενημέρωση, οι παρακάτω 10 σημαντικότεροι λόγοι χωρισμού είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσουν.

1. Τέλος Αγάπης

Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται παράξενο ωστόσο σε πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων (39.7%) δήλωσε τον παραπάνω λόγο ως αιτία χωρισμού.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ενθουσιασμός που υπάρχει στην αρχή μιας σχέσης φθείρεται αναπόφευκτα μέσα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και τη συνήθεια οδηγώντας σε πολλές των περιπτώσεων τη σχέση στο τέλος της.

2. Απιστία

Η απιστία ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία συγχωρεθεί έχει συνέπειες πάνω στη ζωή του ζευγαριού, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις εγείρει προβλήματα εμπιστοσύνης στο άτομο το οποίο την υφίσταται το οποίο είναι λογικό να νοιώθει προδομένο.

Τα συναισθήματα αυτά πολλές φορές οδηγούν σε εντάσεις που δυσκολεύουν τη συνύπαρξη των δύο συντρόφων.

Αν και δεν είναι απόλυτο ότι η απιστία είναι απαραίτητα αιτία χωρισμού – αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη γενικότερη ποιότητα της σχέσης ανάμεσα στο ζευγάρι, είναι μία πολύ συχνή αιτία.

Με βάση την έρευνα που αναφέρθηκε παραπάνω το 36,6% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως έχει υπάρξει λόγος για να διακόψουν τη σχέση τους.

3. Ο ένας από τους δύο έχει προχωρήσει

Κάθε άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του αλλάζει, εξελίσσεται. Παρά το γεγονός ότι μία σχέση δημιουργεί κοινά βιώματα δεν είναι απαραίτητο ότι η παραπάνω εξέλιξη πραγματοποιείται και για τους δύο συντρόφους με τον ίδιο τρόπο ή με τον ίδιο ρυθμό. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει ο ένας από τους δύο συντρόφους έχει απλά αλλάξει και η χημεία έχει χαθεί.

4. Προβλήματα στο σεξ

Μπορεί να μην είναι πρώτο στη λίστα με τις αιτίες χωρισμού, δεν παύουν ωστόσο η έλλειψη σεξουαλικής οικειότητας ή ενδιαφέροντος, τα σεξουαλικά προβλήματα ή απλά το κακό ή αδιάφορο σεξ να αποτελούν σημαντικές αιτίες χωρισμού. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι σε πολλές περιπτώσεις η ερωτική επαφή αποτελεί δείκτη για την ποιότητα της σχέσης, ένδειξη αγάπης και οικειότητας. Αν λοιπόν ο ένας από τους δύο χάσει την διάθεσή ή φτάσει στο σημείο να δυσανασχετεί είναι σαφές σημάδι ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα. Ανήκει στους σημαντικούς λόγους χωρισμού.

5. Έλλειψη σεβασμού ή κατανόησης στο πρόσωπο του συντρόφου

Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος όταν νοιώθει ότι δεν τον σέβονται ή δεν κατανοούν τις ανάγκες του. Μπορεί να πάρει διάφορες μορφές – ηθελημένα ή μη, άλλοτε μικρότερες και άλλοτε μεγαλύτερες. Σε κάθε περίπτωση πάντως αν παγιωθεί ως μόνιμη κατάσταση αποτελεί αιτία χωρισμού.

6. Βίαιη συμπεριφορά

Δεν του φαινόταν. Ξεκίνησε για πλάκα κατέληξε ωστόσο πολύ πιο σοβαρά από ότι περιμένατε.

Η βίαιη συμπεριφορά, λεκτική ή σωματική, είναι αιτία χωρισμού. Και έτσι ακριβώς πρέπει να είναι. Ακόμα και από τα πρόωρα στάδια.

7. Προβλήματα με αλκοόλ ή ναρκωτικά

Μπορεί να ξεκινήσει με την εμπιστοσύνη στην προσπάθεια ότι με την κατάλληλη στήριξη το πρόβλημα θα λυθεί. Αν ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβεί δύσκολα μπορεί κανείς να ζήσει μέσα στα προβλήματα τα οποία αναπόφευκτα ανακύπτουν.

8. Αδυναμία εύρεσης λύσης σε συνήθειες του ενός που ενοχλούν τον άλλον

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιες συνήθειες του συντρόφου – ακόμα και θέσεις πολλές φορές, μας ενοχλούν. Και συνεχίζουν να μας ενοχλούν. Ωστόσο όσο και να το έχουμε συζητήσει δεν αλλάζουν ή πάλι μπορεί να αλλάζουν για λίγο πριν επανέλθουμε ακριβώς πίσω στο σημείο από το οποίο είχαμε ξεκινήσει.

Όσο και αν πολλές φορές φαίνεται παράξενο, ακόμα κι αν αυτό που μας ενοχλεί φαίνεται μικρό σε μάτια τρίτων είναι δυνατόν να δυναμιτίσει τη σχέση οδηγώντας την στο χωρισμό.

9. Έλλειψη εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη στις μέρες μας δεν είναι κάτι που χαρίζεται απλόχερα. Κερδίζεται. Και εδώ είναι το σημείο που θα μπορούσε κανείς να πει ότι αν σπάσει το γυαλί δύσκολα ξανακολλάει.

Μπορεί να μην αποτελέσει πάντα πρωτογενή αιτία χωρισμού, είναι ωστόσο βέβαιο ότι θα φέρει προβλήματα που θα οδηγήσουν σε αυτόν.

10. Οικογενειακός και κοινωνικός περίγυρος

Οι φίλοι λένε. Η οικογένεια αποδοκιμάζει. Σίγουρα σε μία σχέση με πολύ γερά θεμέλια η επιρροή είναι σαφώς μικρότερη και σε πολλές περιπτώσεις αμελητέα. Αν ωστόσο προκύψουν στην πορεία κάποια άλλα προβλήματα κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα αρχίζουν να τρίζουν και με την καταλυτική επιρροή τρίτων – έμμεσα ή άμεσα, να οδηγήσουν ολόκληρο το οικοδόμημα να γκρεμιστεί.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οποιαδήποτε αρνητική σκέψη στο μυαλό κάποιου για το σύντροφο ή τη σχέση του μπορεί να είναι σχετικά ανώδυνη αν δεν της δοθεί – από οποιαδήποτε πηγή, τροφή για να αναπτυχθεί. Τι γίνεται ωστόσο στην περίπτωση που αυτή συνειδητά ή ασυνείδητα μεγαλώνει;

Στην καλύτερη περίπτωση προκαλεί μία παροδική δυσφορία. Άλλες φορές ωστόσο είναι δυνατόν να οδηγήσει σε περισσότερο ριζικές αποφάσεις.

Οι λόγοι χωρισμού πάντοτε υπάρχουν ανεξάρτητα αν τους έχουμε εντοπίσει.

Μια σχέση, άλλωστε, δεν τελειώνει “από μόνη της”.

 

Με πληροφορίες από xorismos.gr 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved