Έξι συνήθειες που σκοτώνουν το γάμο αργά αλλά σταθερά

POP UP TEAM
/
4 Νοεμβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Ο γάμος είναι η φυσική εξέλιξη μιας μακροχρόνιας σχέσης, τίποτε όμως δεν εγγυάται ότι θα κρατήσει για πάντα, ακόμη και χωρίς να υπάρχουν συγκρούσεις ή ανεπανόρθωτες ρήξεις. Καμιά φορά, ο γάμος αργοπεθαίνει εξαιτίας άλλων πραγμάτων που τ’ αφήνουμε να γιγαντωθούν, ενώ μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε στο ξεκίνημά τους. Δείτε μερικά απ’ αυτά για να… τα έχετε υπόψη σας, όπως τα έχουν σημειώσει κατά καιρούς, οι απανταχού σύμβουλοι γάμου.
6 συνήθειες που σκοτώνουν το γάμο αργά αλλά σταθερά

1. Δεν περνάτε χρόνο με τους φίλους σας

Μπορεί να περνάτε πολύ καλά με τον σύντροφό σας ή, πάλι, να έχετε συνηθίσει την παρουσία του και η παρέα του να σας ξεκουράζει ύστερα από μια δύσκολη μέρα, αλλά το να μην ξεκολλάτε ποτέ από δίπλα του και απ’ το σπίτι μπορεί, μακροπρόθεσμα, να βλάψει τη σχέση σας. Μπαίνοντας σε ένα γάμο δεν αποποιείστε την ανάγκη σας για προσωπική ζωή, γι’ αυτό καλό είναι να μη στριμώχνεστε σε μία τέτοια συνθήκη από μόνη σας. Η κοινωνικοποίηση εκτός συζυγικής εστίας, με ανθρώπους που σας φέρνουν σε επαφή με τον έξω κόσμο και φίλους που εμπιστεύεστε και μπορείτε να συζητήσετε εποικοδομητικά μαζί τους, είναι σημαντική για την ανανέωση της διάθεσής σας, απέναντι στη ζωή αλλά και τον σύντροφό σας.

2. Αμελείτε την αξία της καθημερινής επαφής

Εντάξει, μέσα σε έναν γάμο, το πρώτο πράγμα που φθίνει είναι η σεξουαλική δραστηριότητα, κυρίως, λόγω των επιπλέων βαρών, πρακτικών και ψυχολογικών, με τα οποία επιφορτίζονται οι σύζυγοι απ’ τη στιγμή που το «σοβαρεύουν» κι επισημοποιούν τη σχέση. Ο γαμήλιος δεσμός, όμως, δεν αποσκοπεί μόνο στην αποπεράτωση των οικογενειακών υποχρεώσεων του ζευγαριού, αλλά και στην εξασφάλιση ενός συζυγικού περιβάλλοντος που αποπνέει αγάπη, τρυφερότητα και ερωτισμό. Το σεξ δεν είναι ο μοναδικός τρόπος να επικοινωνήσετε σεξουαλικά με τον σύντροφό σας και να δείξετε ο ένας στον άλλον το ερωτικό του ενδιαφέρον. Μπορείτε καθημερινά να βρίσκετε ευκαιρίες για ένα τρυφερό χάδι, ένα άγγιγμα που ερεθίζει και μια κίνηση που υπενθυμίζει την ερωτική υπόσταση της σχέσης σας.

3. Δεν μοιράζεστε τις δουλειές του σπιτιού

Σε παλιότερες εποχές μπορεί να μην υπήρχε καν τέτοιο ζήτημα, σήμερα, όμως, που δουλεύουν και οι δύο σύζυγοι, η διαχείριση του νοικοκυριού αποκτά διαστάσεις γρίφου. Και αν ο ένας απ’ τους δύο δείχνει, συνήθως, προθυμότερος και σχολαστικότερος όσον αφορά τις δουλειές του σπιτιού, αυτό δε σημαίνει ότι ο άλλος πρέπει να επαναπαυθεί και να θεωρήσει ότι ο γρίφος έχει λυθεί. Βλέπετε, αυτή η «λύση» είναι στην πραγματικότητα παγίδα για τη σχέση, αφού ο ριγμένος θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην κούραση και, κατόπιν, στη δυσαρέσκεια και οι τσακωμοί για μικροπράγματα θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Φροντίστε, λοιπόν, να μοιράσετε τις δουλειές που, ούτως ή άλλως, βαραίνουν κάθε σπιτικό και μοιραστείτε, έτσι, και τον αναπόφευκτο κόπο.

4. Βγαίνετε με ζευγάρια που δεν σας ταιριάζουν

Είναι σύνηθες, τα ζευγάρια να βγαίνουν με άλλα ζευγάρια, κάτι που γίνεται πολύ πιο συστηματικά μετά τον γάμο, για πρακτικούς κυρίως λόγους. Αυτή η συνήθεια, όμως, οδηγεί καμιά φορά ένα ζευγάρι σε παρέες που δεν είναι οι ιδανικές για εκείνο ή αποτελούν κακή επιρροή με τον τρόπο που λειτουργούν, είτε μαζί είτε μεμονωμένα. Δεν είναι, λοιπόν, καλό να ανέχεστε συμπεριφορές που δεν σας ταιριάζουν και επηρρεάζουν «από σπόντα» τη δική σας σχέση, είτε επειδή δεν περνάτε καλά είτε επειδή σας «μπαίνουν ιδέες». Επιλέξτε να βγαίνετε με ανθρώπους που νιώθετε ότι ταιριάζετε και οι δύο και, κυρίως, που περνάτε καλά ξεχνώντας τη «ζευγαρίστικη» διάσταση.

5. Δεν συζητάτε για τη σχέση σας

Ένας επιπλέον λόγος που οι σχέσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο είναι και ο τρόπος με τον οποίο τις αντιμετωπίζουμε, ως στατικές καταστάσεις που έχουν φτάσει σε μία μορφή και δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν. Έτσι, όταν αλλάζουν, επειδή είναι στην πραγματικότητα δυναμικές και ευμετάβλητες, αιφνιδιαζόμαστε και, συχνά, είναι πλέον αργά για να τις επαναφέρουμε εκεί που θέλουμε. Για να μη συμβαίνει αυτό, ένα ζευγάρι πρέπει να παρατηρεί τις αλλαγές που υφίσταται η σχέση και να συζητά γι’ αυτές, ο κάθε σύζυγος από τη σκοπιά του και με γνώμονα την κοινή βούληση να μείνουν δεμένοι και αγαπημένοι. Μην αποφεύγετε τα «καυτά θέματα», συζητήστε γι’ αυτά που σας βαραίνουν, βρείτε λύσεις και σβήστε κάθε εστία πριν εξελιχθεί σε φωτιά.

6. Νιώθετε όλο και περισσότερο σαν συγκάτοικοι

Μετά από μερικά χρόνια συμβίωσης, είναι πιθανόν μία γαμήλια σχέση να ενσωματωθεί στην καθημερινή ρουτίνα και οι δύο σύζυγοι να βρεθούν χωρίς πολλά κοινά πέρα απ’ το όνομα, το σπίτι και τα παιδιά τους. Μοιάζουν, τότε, περισσότερο με συγκάτοικους επ’ αόριστον, παρά με δύο ανθρώπους που μοιράζονται τη ζωή τους σε όλες της τις εκφάνσεις. Το κλειδί εδώ, για να μη γίνει η σχέση τυφλοσούρτης, είναι να κάνετε μαζί πράγματα που αγαπάτε ή που αγαπά ο ένας απ’ τους δύο, αλλά δεν έχει παρέα για να τα ευχαριστηθεί. Μην επαναπαύεστε σε μια ταινία ή μια κυριακάτικη βόλτα, κάντε τολμηρές προτάσεις ο ένας στον άλλον και μην παραλείπετε να τονίζετε το ερωτικό στοιχείο, σημαντικό διακριτικό μιας υγιούς, μακροημερεύουσας συζυγικής σχέσης.

Όσο δύσκολο κι αν είναι να διατηρήσετε «αναμμένη» τη φλόγα μετά τον γάμο, η προσπάθεια σίγουρα αξίζει. Ακόμα κι αν στην αρχή, κάνετε «μηχανικά» κάποιες κινήσεις για να διορθώσετε τα «σπασμένα», στη συνέχεια θα δείτε ότι περνάτε καλά και ότι πλέον θα σας βγαίνουν όλα αυθόρμητα…

 

Πηγή: mama365.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

Τα δημοφιλή της εβδομάδας