Το «πορτρέτο» του Τζακ του Αντεροβγάλτη μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης

Jack the Ripper’s face – ©X/@nypost
POP UP TEAM
/
21 Φεβρουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), ο Ουαλός λάτρης του Τζάκ του Αντεροβγάλτη, Jeff Leahy, δημιούργησε πιθανές απεικονίσεις του διαβόητου δολοφόνου ιερόδουλων.

Μελετώντας επί δεκαετίες τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη (Jack the Ripper), ο Jeff Leahy, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Midjourney, σε συνδυασμό με φωτογραφίες των συγγενών του βασικού υπόπτου Aaron Kosminski, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πορτρέτο του άνδρα.

«Είναι εκπληκτικό που επιτέλους έχουμε μια εικόνα του. Έμεινα κατάπληκτος από το πόσο εντυπωσιακή είναι η εικόνα», δήλωσε ο Leahy στο SWNS.

Ο Kosminski ήταν ένας πολωνικής καταγωγής κουρέας που εργαζόταν στο Whitechapel, την περιοχή του East End του Λονδίνου όπου έγιναν οι δολοφονίες στα τέλη του 1800.

Ο Kosminski έχει κατονομαστεί από πολλούς ειδικούς ως ο Αντεροβγάλτης, ωστόσο κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει την ενοχή του.

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ φωτογραφία του και αυτή είναι η καλύτερη που θα έχουμε ποτέ», δήλωσε ο Leahy.

«Είναι πολύ συναρπαστικό να βάζεις επιτέλους ένα πρόσωπο στον πιο διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο του κόσμου. Είχα δύο φωτογραφίες της αδερφής του Ματίλντα, μια του θείου του και μια άλλη ενός στενού συγγενή του. Είχα επίσης έναν από τον κουνιάδο του, και οι οικογένειες ήταν στενά συνδεδεμένες – ξαδέρφια που παντρεύονταν για γενιές – οπότε αυτό είναι ακόμα χρήσιμο».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved