Κοζάνη: Ορφανό αρκουδάκι βρέθηκε σε αυλή σπιτιού

©Μ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ/ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ/EUROKINISSI
POP UP TEAM
/
20 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Στην Κοζάνη, ένα μόλις τριών μηνών αρκουδάκι (σαν λούτρινο κυριολεκτικά) που κυνηγήθηκε από σκυλιά διασώθηκε από τον Παύλο και τη Μάρθα, καθώς προσπαθούσε να βρει καταφύγιο στο σπίτι τους.

Το ζευγάρι το περιόρισε σε ασφαλές σημείο και ειδοποίησε τη Δασική Υπηρεσία Κοζάνης και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, έδωσε στο τρομοκρατημένο αρκουδάκι λίγη τροφή και νερό για να το ηρεμήσει και άρχισε αμέσως να αναζητά τη μαμά αρκούδα σε δασική περιοχή, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε.

Η Ομάδα έβαλε το αρκουδάκι σε μία πρόχειρη κατασκευή, από την οποία δεν μπορούσε να βγει από μόνο του, αλλά θα ήταν εύκολο όταν το έβρισκε η μαμά – αρκούδα να το βγάλει από εκεί. Οι κραυγές και το κλάμα της μικρής αρκούδας ακούγονταν σε μεγάλη ακτίνα και θα ήταν αρκετά, ώστε να το εντοπίσει και να επανενωθούν. Δυστυχώς, η μαμά αρκούδα δεν βρέθηκε και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πήρε ξανά το αρκουδάκι και το μετέφερε στο Κέντρο Επανένταξης Άγριας Ζωής το επόμενο πρωί. Εκεί, θα μεγαλώσει για ένα έτος και στη συνέχεια θα γίνει επιχείρηση για να προσπαθήσουν να επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον.

Το αρκουδάκι βαφτίστηκε Μάρθα, το όνομα της κυρίας που το έσωσε μαζί με τον σύντροφό της. Η αρκουδίτσα Μάρθα ζυγίζει πέντε κιλά περίπου και είναι υγιέστατη.

https://www.facebook.com/reel/979143753793200

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved