4 σημάδια ότι η σχέση σου βρίσκεται σε κίνδυνο

POP UP TEAM
/
26 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ενώ είναι απολύτως λογικό μια σχέση να αλλάζει μορφή με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να υπάρχουν ενδεικτικά σημάδια ότι η σχέση σου κινδυνεύει, τα οποία δεν πρέπει να αγνοήσεις. Εντοπίζοντας έγκαιρα τα αδύναμα σημεία της σχέσης σου, μπορεί να είσαι σε θέση να ενεργήσεις εγκαίρως με τον σύντροφο σου πριν ο θυμός, η απάθεια και η δυσαρέσκεια αμαυρώσουν την αγάπη σας.

Ποια είναι λοιπόν τα 4 «καμπανάκια» ότι η σχέση σου κινδυνεύει.

Μόνη στις σκέψεις σου

Ενώ είναι απολύτως φυσιολογικό και υγιές, για κάθε άτομο σε μια σχέση να έχει προσωπικά ενδιαφέροντα, έρχεται μια στιγμή που αυτό μπορεί να γίνει σημάδι βαθύτερων ζητημάτων. Ρώτησε τον εαυτό σου εάν αισθάνεσαι μόνη στη σχέση σου, ακόμα και όταν ο σύντροφός σου κάθεται ακριβώς δίπλα σου. Μοιράζεστε ήσυχες στιγμές μαζί ή είστε βυθισμένοι ο καθένας στις δικές του συσκευές ενώ καταλαμβάνετε χώρο στον ίδιο καναπέ;

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να εξετάσεις εάν αισθάνεσαι άνετη και ασφαλής ή εάν αισθάνεσαι αποξενωμένη. Έλεγξε το με τον σύντροφό σου και μοιραστείτε τις ανησυχίες σας. Αισθάνεστε και οι δύο αποξενωμένοι και τι μπορείτε να κάνετε για να επαναφέρετε τη σύνδεση στη σχέση σας;

Θυμός, θυμός, παντού

Έχεις φτάσει στο σημείο όπου ο θυμός σιγοβράζει ακριβώς κάτω από την επιφάνεια και φουσκώνει με την παραμικρή πρόκληση; Κάθε ζευγάρι έχει τα δύσκολα σημεία του που τείνουν να πυροδοτούν τη φλόγα του θυμού, αλλά θα πρέπει να είσαι προσεκτική όταν κάθε ζήτημα γίνεται λόγος για διαφωνία. Εάν αισθάνεσαι ότι εσύ και ο σύντροφός σου μαλώνετε περισσότερο από ποτέ, κάνε ένα βήμα πίσω και εξέτασε τι προκαλεί τις διαφωνίες.

Η επικοινωνία είναι πάντα βασική, αλλά εάν φωνάζεις συνεχώς, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην ακούει κανείς. Δοκίμασε να σταματήσεις για λίγο για να ηρεμήσεις. Αφού και οι δύο καλμάρετε τον θυμό σας, επιστρέψτε στο τραπέζι για μια συζήτηση. Είστε ακόμα θυμωμένοι ή πρέπει να αντιμετωπίσετε βαθύτερα ζητήματα;

Νίκη με κάθε κόστος

Έχει εξελιχθεί η σχέση σου σε ματς που δεν μπορείς να χάσεις; Προσπάθησε να θυμηθείς ότι και οι δύο έχετε μια συνεργασία και πρέπει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα του σπιτιού. Εάν συμμετέχεις σε συνεχή ανταγωνισμό με τον σύντροφό σου και διατηρείς το σκορ για το κάθε τελευταίο μικρό πράγμα, θα είσαι πολύ απασχολημένη προσπαθώντας να μην χάσεις και δεν θα έχεις καμία ενέργεια για να αφιερώσεις στη σχέση σου.

Κάνε ένα βήμα πίσω από τον ανταγωνισμό και ενθάρρυνε τον σύντροφό σου να κάνει το ίδιο. Ο καθένας από εσάς θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα και ο παίκτης σταρ και ο απλός οπαδός.

Λείπει το γέλιο

Ένα μικρό πείραγμα μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην οικοδόμηση της οικειότητας, αλλά πρέπει πάντα να γελάτε μαζί. Εάν άλλοι τομείς της σχέσης σας βρίσκονται σε αναστάτωση, είναι εύκολο να κάνετε προσωπικά πειράγματα αλλά να κρατάτε τα όρια από την προσβλητική κοροϊδία ειδικά όταν συμβαίνει έξω από το σπίτι.

Αυτά τα τέσσερα ενδεικτικά σημεία μπορούν να σηματοδοτήσουν το ότι η σχέση σου κινδυνεύει να γίνει ανθυγιεινή και τοξική. Αν αυτά φαίνονται πολύ οικεία σε σένα, τώρα είναι η ώρα να αναρωτηθείς αν μπορεί ακόμα να σωθεί η σχέση σου ή αν είναι ώρα να πεις αντίο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να λάβεις αυτήν την απόφαση μόνη σου!

 

Mε πληροφορίες από womenonly.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved