Βηρυτός: Η μαία που έσωσε τρία νεογέννητα από την έκρηξη, σφίγγοντάς τα στην αγκαλιά της

POP UP TEAM
/
11 Αυγούστου, 2020
/

Μοιράσου το ...

«Έδινε την εντύπωση ότι κατείχε μια μυστική δύναμη που της έδινε αυτοέλεγχο και την ικανότητα να σώσει εκείνα τα παιδιά»

Μέσα από τη φρίκη της έκρηξης της Βηρυτού, στον Λίβανο, που άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, ξεχώρισαν κάποιες ιστορίες γενναιότητας, αισιοδοξίας ή, απλά, επιβίωσης. Ανάμεσά τους είναι και αυτή της μαίας που έσωσε τρία νεογέννητα σφίγγοντάς τα στην αγκαλιά της. Καταφεύγοντας στο πιο ανθρώπινο ένστικτο.

Το γεγονός ανάδειξε ο φακός του φωτορεπόρτερ Μπιλάλ Τζαουίτς, που μόλις συνέβη η έκρηξη έφυγε από το σπίτι και κατευθύνθηκε προς το σημείο μηδέν. «Ακολούθησα τον καπνό μέχρι που έφτασα στο λιμάνι της Βηρυτού» είπε στο αραβικό CNN. Φτάνοντας εκεί, στη θέση των κτιρίων ήταν ερείπια. Τότε, πρόσεξε μια μαία που κρατούσε τρία νεογέννητα σφιχτά στην αγκαλιά της, ενώ τηλεφωνούσε για βοήθεια. Σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων υπήρχαν διασκορπισμένοι νεκροί και τραυματίες.

«Ξαφνιάστηκα βλέποντάς την» είπε ο Τζαουίτς. «Παρατήρησα την ψυχραιμία της, σε αντίθεση με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε μόλις ένα μέτρο μακριά. Έδινε την εντύπωση ότι κατείχε μια μυστική δύναμη που της έδινε αυτοέλεγχο και την ικανότητα να σώσει εκείνα τα παιδιά».

Δεν είχαν όλοι, στο νοσοκομείο της, δυστυχώς την ίδια τύχη. Δώδεκα ασθενείς, δύο επισκέπτες και τέσσερις μαίες βρέθηκαν στον τραγικό απολογισμό των νεκρών, ενώ δύο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση. Το ίδιο το νοσοκομείο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και ο μισός εξοπλισμός έχει καταστραφεί. Οι μητέρες με τα μωρά τους μεταφέρθηκαν σε άλλη μονάδα της περιοχής.

Ωστόσο η εικόνα της μαίας που κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της τα μωρά έχει αναδειχθεί σε σύμβολο ελπίδας σε σκοτεινούς καιρούς.

Δείτε την ανάρτηση του φωτογράφου:

«16 χρόνια δημοσιογραφικής φωτογραφίας και πολλούς πολέμους. Μπορώ να πω ότι δεν έχω ξαναδεί αυτό που είδα σήμερα στην περιοχή της Ασραφίας, ειδικά μπροστά από το νοσοκομείο. Aυτή η ” ηρωίδα ” μέσα στο νοσοκομείο έσπευσε να καλέσει για βοήθεια παρά την αναστολή επικοινωνίας, κρατώντας τρία νεογέννητα μωρά περιτριγυρισμένη από δεκάδες νεκρούς και τραυματίες».
ΒΗΡΥΤΟΣ Αύγουστος 2020

 maia2

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved