Αυτό είναι το αλάνθαστο σημάδι που δείχνει ότι κάποιος ενδιαφέρεται για εσάς

POP UP TEAM
/
23 Αυγούστου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ποιο είναι το χαρακτηριστικό σημάδι που δείχνει ότι κάποιος ενδιαφέρεται για εσάς, είτε φιλικά ή ερωτικά.

Ερευνητές παρακολούθησαν την κίνηση του ματιού σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, σε ένα πείραμα όπου οι συμμετέχοντες κοιτούσαν φωτογραφίες άλλων ανθρώπων, φίλων ή κάτι περισσότερο από φίλους, σύμφωνα με την Independent . Με το τέλος του πειράματος ανακάλυψαν ότι τα σημεία που κοιτούσαν περισσότερο στη φωτογραφία όσοι ενδιαφέρονταν για ερωτική σχέση ήταν το κεφάλι και το στήθος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για φιλία, εστίαζαν στα πόδια και τις πατούσες.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, αποκαλύπτει επίσης ότι οι μη δεσμευμένοι άνθρωποι κοιτούσαν τη φωτογραφία για περισσότερο χρόνο από εκείνους που βρίσκονταν ήδη σε σχέση.

Η έρευνα παραθέτει:

«Το βλέμμα ήταν έγκυρη απόδειξη ενδιαφέροντος για σχέση. Για τις γυναίκες, το κοίταγμα στο κεφάλι αντιστοιχούσε σε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για φιλία, ενώ για τους άνδρες μαρτυρούσε λιγότερο ενδιαφέρον για φιλία».

Και καταλήγει:

«Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι οι στόχοι για σχέση και το φύλο πιθανόν να επηρεάζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι ελέγχουν το περιβάλλον και ψάχνουν για σχετικές πληροφορίες που συμβαδίζουν με τους στόχους τους».

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους δείχνουν πως η ομορφιά δεν είναι τόσο υποκειμενική-αλλά σημασία έχει το τι ψάχνει ο ενδιαφερόμενος όσον αφορά μια πιθανή σχέση.

huffingtonpost.gr via Independent

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved