Τι σημαίνει όταν σας λέει πως χρειάζεται λίγο “χώρο” και τι πρέπει να κάνετε

POP UP TEAM
/
17 Ιουνίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Και εκεί που η σχέση σας κυλάει, ή έτσι νομίζατε, όμορφα (;) ο σύντροφός σας, σας λέει ότι θέλει να κάνει ένα βήμα πίσω για λίγο. Αυτό σας κάνει να υποθέσετε ότι η σχέση σας έχει τελειώσει.

Δεν πρέπει όμως να βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα, γιατί το να ζητάει κάποιος λίγο «χώρο και χρόνο» δεν σημαίνει απαραίτητα το τέλος της σχέσης.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τι πραγματικά εννοεί κάποιος όταν λέει ότι χρειάζεται χώρο και τι πρέπει να κάνετε.

Θέλει περισσότερο χρόνο για εκείνον.

Μην υποθέτετε τόσο εύκολα πως όταν ζητάει χώρο, θέλει και να χωρίσει μαζί σας. Ίσως όχι. Μπορεί απλά να θέλει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό του, ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί σε κάτι που τον απασχολεί και που δεν έχει καμία σχέση με εσάς.

Ζητήστε περισσότερες λεπτομέρειες προτού υποθέσετε.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε τι πραγματικά εννοεί, είναι να τον ρωτήσετε. Αντί να υποθέσετε ότι θέλει να χωρίσει ή θέλει χώρο ώστε να μπορεί να γνωρίζει άλλα άτομα, κάντε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του, ώστε να μπορείτε να μάθετε τι είναι αυτό που χρειάζεται.

Κοιτάξτε τι συμβαίνει στη σχέση σας.

Τι συμβαίνει μεταξύ σας; Μήπως έχετε απομακρυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες ή μήνες; Εάν συμβαίνει αυτό και μετά ζητάει χώρο, τότε ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Από την άλλη μεριά, αν είχατε κάποιον τσακωμό, ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο για να καθαρίσει το κεφάλι του.

Μάθετε πώς νιώθει.

Εάν ζητάει λίγο χώρο επειδή είναι μπερδεμένος με τα συναισθήματά του, θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Και πάλι, είναι καλή ιδέα να τον ρωτήσετε πώς νιώθει, ώστε να ξέρετε αν τα πράγματα εξακολουθούν να είναι όπως πριν.

Κάποιος χώρος μπορεί να σας κάνει καλό.

Θυμηθείτε πως το να περνάτε και λίγο χρόνο μόνοι σας είναι σημαντικό. Δίνει σε εσάς και τον σύντροφό σας την ευκαιρία να εστιάσετε στη ζωή σας, αντί να είστε κλώνος ο ένας του άλλου. Έτσι, αν θέλει να έχει λίγο περισσότερο χώρο, ώστε να μπορεί να κάνει τα δικά του πράγματα, αυτό είναι πραγματικά υγιές και θα πρέπει να αφιερώσετε αυτό τον χρόνο για να επικεντρωθείτε και στη δική σας ζωή.

Ποιο είναι το χρονικό πλαίσιο;

Εάν θέλει χώρο για να βρει τον εαυτό του, αλλά δεν σκοπεύει να φύγει από τη σχέση, τότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε το χρονικό πλαίσιο. Θέλει να είναι μόνος του για μια εβδομάδα ή για περισσότερο;

Δείτε πώς συμπεριφέρεται.

Πριν δηλώσετε το τέλος της σχέσης (που μπορεί να είναι το δικό σας συμπέρασμα), δώστε του το χώρο που χρειάζεται. Δείτε τι κάνει. Εάν δεν θέλει να χωρίσετε τότε θα συνεχίσει να επικοινωνεί μαζί σας. Θα σας δώσει επίσης μια σαφή ιδέα για τον χώρο που χρειάζεται. Από την άλλη πλευρά, αν εξαφανιστεί, τότε να αναρωτηθείτε τι συμβαίνει.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved