3 λόγοι για να απαλλαγείς από τον αρνητισμό σήμερα

POP UP TEAM
/
13 Ιουλίου, 2021

Ήξερες ότι ο εγκέφαλος σου δεν μπορεί να επεξεργαστεί τις αρνητικές σκέψεις;

Το ήξερες πως οι αρνητικές σκέψεις είχαν κάποτε ζωτική σημασία για τη ζωή μας – κυριολεκτικά; Σήμερα όμως, που δε βρισκόμαστε εύκολα σε κίνδυνο ζωής ή θανάτου, οι αρνητικές σκέψεις δε μας είναι απαραίτητες για την επιβίωση. Γίνονται απλώς ένα βαρίδι στη ζωή μας.

3 λόγοι για να απαλλαγείς από τον αρνητισμό σήμερα κιόλας

1. Η αρνητικότητα δε λειτουργεί

Πραγματικά. Ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να επεξεργαστεί αρνητικές λέξεις, σύμφωνα και με πρόσφατες μελέτες. Έτσι, όταν ακούμε φράσεις όπως «μην καπνίζετε» ή «μην αγγίζετε», το υποσυνείδητό μας παραλείπει αυτά τα αρνητικά λόγια και απλά ακούει «καπνό» ή «άγγιξε αυτό». Το συνειδητό μυαλό μας μπορεί προφανώς να επεξεργαστεί αυτές τις λέξεις, αλλά το υποσυνείδητο παίρνει πολλές από τις αποφάσεις μας χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε.

2. Θα βελτιώσεις τις προοπτικές σου για το μέλλον

Η θετική σκέψη μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τη συνολική σου αίσθηση ευτυχίας. Έχει αξία να επικεντρώνεσαι στα καλά που έχεις στη ζωή σου, σε ό,τι έχεις πετύχει ως τώρα, να νιώθεις ευγνωμοσύνη και να την εκφράζεις σε τακτική βάση. Αυτά είναι τα βασικά «βήματα» που αυξάνουν μέσα σου τα επίπεδα της χαράς και της ικανοποίησης.

3. Θα είσαι πιο υγιής

Ναι, η θετικότητα έχει δείξει ότι επηρεάζει άμεσα την υγεία μας και αυτό αποδεικνύεται πια και μέσα από μελέτες που εξηγούν πώς η καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων, όπως η αγάπη, η συμπόνια και η καλή θέληση προς τους άλλους, επηρεάζει τη συναισθηματική και σωματική υγεία.

 

Mε πληροφορίες από shape-δρ Νάνσυ Μαλλέρου, coach, oμιλήτρια, συγγραφέα, Founder & CEO Life Clinic Group

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved