Ο μοναδικός σου σύμμαχος είναι ο εαυτός σου και μ’ αυτόν θα πορευτείς σε όλη σου τη ζωή. Φρόντισέ τον

POP UP TEAM
/
29 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Είναι μερικές φορές που χρειάζεσαι κάτι να σε ταρακουνήσει και να αναγκάσει να βάλεις τον εαυτό σου στο προσκήνιο. Τόμοι ολόκληροι έχουν γραφτεί για το πώς να το κάνεις αυτό, δίνοντάς σου tips και σχετικές ιδέες. Ωραία, και μετά τι;

Τι γίνεται όταν, τελικά, βάλουμε τον εαυτό μας στο προσκήνιο; Ένα απ’ τα πιο βασικά tip είναι να αλλάξεις τη διατροφή σου και να βάλεις στη ζωή σου τη φυσική άσκηση. Και προσπαθείς και παιδεύεσαι και δυσκολεύεσαι και πολλές φορές φτάνεις στα όριά σου, έτοιμος να πεις «τέλος». Εκεί είναι που κάνεις την υπέρβαση και συνεχίζεις να προσπαθείς. Εκεί θα δεις αλλαγή στο σώμα του, και δε μιλάμε τώρα για τα πρότυπα ομορφιάς, αλλά για την αλλαγή στην υγεία του σώματός σου.

Θα αποτοξινωθείς, με αποτέλεσμα το δέρμα σου να λάμπει, και πλέον δε θα ‘ναι τόσο κουραστικό να ανεβαίνεις απ’ τις σκάλες, χωρίς να φτάνεις στον προορισμό σου με τη γλώσσα έξω. Θα αλλάξεις εσύ ο ίδιος. Θα λάμπεις κι εσύ βλέποντας τις αλλαγές κι αυτόματα με την εικόνα στον καθρέφτη σου θα βελτιωθεί κι η διάθεσή σου. Θα νιώθεις όμορφα εσωτερικά κι αυτό θα το εκπέμπεις και στους άλλους, αλλά θα ‘χεις φτάσει στο σημείο να μη σε νοιάζει η γνώμη τους, γιατί θα τα ‘χεις βρει με τον εαυτό σου.

Οι καινούριες εμπειρίες είναι επίσης συνηθισμένη πρόταση για να αλλάξεις παραστάσεις, να δεις καινούρια πράγματα, να ψαχτείς λίγο παραπάνω. Τα ταξίδια μπορούν να σου χαρίσουν μια μοναδική αίσθηση που δεν την προσφέρει τίποτα άλλο. Απ’ το κλικ της επιβεβαίωσης της κράτησης, μέχρι την αγωνία της προσμονής γι’ αυτό που θα συναντήσεις. Απ’ την άφιξή σου σε ένα καινούριο μέρος μέχρι τη στιγμή της επιστροφής γεμάτος νέες εικόνες. Όλα αυτά σου προκαλούν ένα συναίσθημα δε θα βρεις αλλού και μια χαρά που διαρκεί για καιρό. Μην κωλώσεις να ταξιδέψεις ακόμα και μόνος, αν δεν ψήνεται κανείς να σε ακολουθήσει.

Πέρα απ’ τις καινούριες εντυπωσιακές εμπειρίες, θα ‘χεις κάνει αυτό το ταξίδι για ‘σένα κι οι αναμνήσεις του είναι το σημαντικότερο δώρο στον εαυτό σου. Γυρίζεις άλλος άνθρωπος απ’ όπου κι αν πας, ειδικά αν μείνεις καιρό. Απ’ τον δυτικό κόσμο επιστρέφεις έχοντας ενστερνιστεί μέρος της νοοτροπίας του, απορρίπτεις στεγανά και προκαταλήψεις, δε σε νοιάζει πια τι κάνει ο διπλανός σου. Από υποανάπτυκτες χώρες γυρνάς συνειδητοποιημένος, αναγνωρίζοντας τα πραγματικά προβλήματα, εκτιμώντας όσα έχεις, και παράλληλα με μια διάθεση προσφοράς και βοήθειας.

Κάτι παρόμοιο μπορούν να σου προσφέρουν τα βιβλία. Κάθε σελίδα τους σε ταξιδεύει σε άλλους κόσμους και σε κάνει να ξεφεύγεις απ’ τη δική σου ρουτίνα και καθημερινότητα. Κάθε κεφάλαιο μπορεί να σε αλλάξει. Από τα πολιτικά κι ιστορικά που σου δίνουν μια εικόνα ενός κόσμου αληθινού, σκαλίζοντας το παρελθόν και προβληματίζοντάς σε για το μέλλον, μέχρι τα μυθιστορήματα που σου προσφέρουν μια αναζήτηση και συχνά μια εξιδανικευμένη κατάσταση, υπενθυμίζοντάς σου τη δύναμη των ονείρων.

Κοινωνικοποιήσου. Βρες καινούριες παρέες, κάνε φίλους, αντάλλαξε απόψεις, μη δένεσαι με τη μοναξιά σου. Είναι διαφορετικό να ζεις μόνος σου και διαφορετικό να ‘χεις εναρμονιστεί μ’ αυτό. Οι φίλοι είναι εκεί για να σου πουν μια άποψη που ούτε καν είχες σκεφτεί. Να δεις και την άλλη μεριά του νομίσματος ή ακόμη και τις πλάγιες λεπτές πλευρές του. Θα σε κάνουν να δεις πράγματα που ίσως δε σου είχαν περάσει απ’ το μυαλό ποτέ πριν και να δοκιμάσεις εμπειρίες που φοβόσουν να αγγίξεις μόνος. Κι όλα αυτά σου προσφέρουν ένα χαμόγελο πριν κοιμηθείς και τη γνώση πως σε χαρές και λύπες έχεις δίπλα σου ανθρώπους που νοιάζονται αν εσύ είσαι καλά.

Ο φόβος για το επόμενο κι η αναβλητικότητα είναι οι εχθροί σου κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ένα βήμα τη φορά. Μην προσπαθείς να ταιριάξεις με όλους αλλάζοντας αυτό που είσαι. Ο εαυτός σου είναι σύμμαχός σου και μ’ αυτόν θα πορευτείς σε όλη σου τη ζωή. Φρόντισέ τον, λοιπόν.

 

Κείμενο: Ζωή Χατζησαλάτα- pillowfights

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved