Η Μαριάννα και το «Δείπνο Αγάπης» που στρώνεται τα βράδια στους δρόμους της Αθήνας για τους άστεγους

POP UP TEAM
/
1 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η αγάπη της Μαριάννας για βόλτες στο κέντρο της Αθήνας στάθηκε η αφορμή για να ιδρύσει το 2014 το «Δείπνο Αγάπης», μία Εθελοντική Οργάνωση με σκοπό τη διανομή φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης σε άστεγους συνανθρώπους μας που ζουν στους δρόμους της Αθήνας. Και αυτό ακριβώς είναι που κάνει ξεχωριστή τη Μαριάννα και την ιστορία της, ότι ενώ περνούσε από τα συγκεκριμένα σημεία, ποτέ της δεν προσπέρασε τη δυσάρεστη κατάσταση αυτών των ανθρώπων.

Στη Μαριάννα Πέππα άρεσε πάντα να περπατάει στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά ποτέ δεν προσπερνούσε όσα συνέβαιναν γύρω της. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να αγνοήσει τους συνανθρώπους της που αναγκάζονται να ζουν κάθε μέρα κάτω από άθλιες συνθήκες και που για τον περισσότερο κόσμο είναι αόρατοι: τους άστεγους αυτής της πόλης.

Ήταν το 2014 όταν αποφάσισε να κάνει κάτι για να τους βοηθήσει, ιδρύοντας το «Δείπνο Αγάπης». Μία εθελοντική οργάνωση που διανέμει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους ζουν στον δρόμο.

Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια, το «Δείπνο Αγάπης» μεγάλωσε κι έγινε μια οικογένεια που τους χωράει όλους στο τραπέζι. 

in 25600 5f94048c602b2

Πλέον, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, αμέσως μετά τη δουλειά της, η Μαριάννα, μαζί με όλους τους εθελοντές της οργάνωσης, ξεκινούν τις ετοιμασίες ώστε το βράδυ να μη λείψει τίποτα στους 250 αστέγους που επισκέπτονται.

Η επιμονή της και η αγάπη για τους συνανθρώπους της την τροφοδοτούν με δύναμη και ελπίδα πώς κάποια στιγμή το «Δείπνο Αγάπης» θα μεγαλώσει τόσο που θα «φωτίζει» με ανθρωπιά τους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας κάθε βράδυ.

Μέχρι τότε, η Μαριάννα θα ανυπομονεί να έρθει η Τρίτη και η Πέμπτη για να μπορέσει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που τη χρειάζονται τόσο πολύ. Η αφοσίωσή της αυτή στο «Δείπνο Αγάπης» δείχνει πόσο δυνατός άνθρωπος είναι. Αλλά ακόμα και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται κάποιες φορές φορές μία δυνατή λύση.

http://youtu.be/k6B9HeTQY-E

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, womantoc.gr

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved