Ο εφιάλτης στο Εδιμβούργο: Το άγνωστο ατύχημα της Αλίκης Βουγιουκλάκη σε ταξίδι της στη Σκωτία το 1961

POP UP TEAM
/
5 Δεκεμβρίου, 2020

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, έμεινε στην ιστορία ως η εθνική μας σταρ γνωρίζοντας τεράστια αναγνώριση στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό.

Το 1961 η ταινία της “Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο” συμμετείχε στο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σκωτία.

Ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης, ο οποίος έχει ένα πλούσιο αρχείο με στιγμιότυπα γνωστών σταρ, έχει δημοσιεύσει στον λογαριασμό του στο instagram μια σπάνια φωτογραφία την ώρα που η εθνική μας σταρ βρίσκεται σε κατάστημα στο Εδιμβούργο στη Σκωτία κάνοντας shopping therapy, στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

aliki 245842859048549258

 Παράλληλα όμως, αναφέρει μια απίστευτη ιστορία για το ατύχημα που θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες για την Αλίκη η οποία προκάλεσε άθελά της αναθυμιάσεις στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της με αποτέλεσμα να πέσει σε βαθύ λήθαργο.

Το ατύχημα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο Εδιμβούργο
Ο Άρης Λουπάσης γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε:

“Η Αλίκη σε επίσκεψή της σε κατάστημα του Εδιμβούργου τέλη Αυγούστου του 1961 όπου δοκιμάζει Σκωτσέζικους μπερέδες κατά την παραμονή της εκεί στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου με συμμετοχή δέκα εννέα χωρών ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα στον κιν/φο “New Victoria” με την ελληνική συμμετοχή και την θρυλική ταινία “Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο” η οποία προκαλεί ιδιαίτερο ενθουσιασμό και συνοδεύεται από την θερμή υποδοχή στο πρόσωπο της Αλίκης καθώς και των συμπρωταγωνιστών Δημήτρη Παπαμιχαήλ και Ορέστη Μακρή.

Η ίδια με την εμφάνιση της στην αίθουσα εντυπωσιάζει τους παρευρισκόμενους με την φινετσάτη παρουσία, τον αέρα και το τεράστιο χαμόγελο της και με τον τύπο να κάνει την επόμενη μέρα αφιερώματα για την ζωή και την καριέρα της δημοφιλέστερης Ελληνίδας ηθοποιού.

Κατά την διαμονή της το πρώτο βράδυ στο ξενοδοχείο όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Εμπρός”, ένα γεγονός θα της προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση. Λίγο πριν κοιμηθεί και ενώ έχει κάνει τηλεφωνική πρόσκληση στην Αθήνα για να συνομιλήσει με την μητέρα της, ανάβει λόγω έντονου κρύου κατά λάθος τον διακόπτη του φωταερίου αντί του κλιματιστικού με αποτέλεσμα να πέσει σε βαθύ λήθαργο με έντονη δυσφορία από τις αναθυμιάσεις. Το επίμονο κουδούνισμα του τηλεφώνου από την μητέρα της στην Ελλάδα θα είναι η αφορμή να ξυπνήσει και με δυσκολία να σηκωθεί και να ανοίξει τα παράθυρα φωνάζοντας στην συνέχεια για βοήθεια τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου.

Μετά την εφιαλτική αυτή εμπειρία την επόμενη μέρα θα αλλάξει ξενοδοχείο με τις τοπικές εφημερίδες να κάνουν εκτενή αναφορά για το ατύχημα της Ελληνίδας πρωταγωνίστριας. Παρά το γεγονός αυτό στην επιστροφή της στο αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου την περιμένει η μητέρα της, εκφράζει τον μεγάλο ενθουσιασμό για την αγάπη του κόσμου στην Σκωτσέζικη πρωτεύουσα στο πρόσωπό της, αναφέροντας πως η παραμονή της εκεί θα της μείνει πραγματικά αξέχαστη.

 

Πηγή: thetoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved