Νοσηλεύτρια: Αρνήθηκαν να μου νοικιάσουν σπίτι επειδή δουλεύω σε ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

POP UP TEAM
/
5 Δεκεμβρίου, 2020

Μια άσχημη εμπειρία της αναφορά με τη δυσκολία της να βρει σπίτι μοιράζεται μία νοσηλεύτρια η οποία εργάζεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σωτηρία.

Όπως περιγράφει η ίδια στο facebook τους τελευταίους 9 μήνες εργάζεται σε νοσοκομείο αναφοράς και από τότε βιώνει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους τον κοινωνικό ρατσισμό ακόμα και από φίλους ή συγγενεις.

«Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα», γράφει, η Βάλια και στη συνέχεια περιγράφει πώς το γεγονός ότι δουλεύει σε ΜΕΘ αποτέλεσε αφορμή για να μην της νοικιάσουν διαμέρισμα αν και είχε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη και του είχε δώσει και προκαταβολή.

Αναλυτικά τι έγραψε η νοσηλεύτρια:

«Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πως μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι. Φοβάμαι έλεγα αλλά προσέχω.

Καθώς οι μέρες περνούσαν έβλεπα τα βλέμματα τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα.

Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μια μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει γιατι έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στεναχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για την δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό.

Οι συνάδελφοι μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες. Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική».

Δείτε την ανάρτηση της Βάλιας:

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved