5 αλλαγές που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για να έχεις καλύτερη επικοινωνία στη σχέση σου

POP UP TEAM
/
17 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Όλες οι αλλαγές που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και στις σχέσεις σου με τους γύρω σου, για μια διαφορετική ζωή.

Θες αλλαγές; Ξεκίνα από εσένα. Όλες οι αλλαγές που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και στις σχέσεις σου με τους γύρω σου, για μια διαφορετική ζωή.

Πώς θα έχεις καλύτερη επικοινωνία και σχέσεις; Κάνε αυτές τις αλλαγές στον εαυτό σου
Μάθε να διεκδικείς
Μιλώντας με γυναίκες πολύ συχνά συνειδητοποιεί κανείς ότι έχουν γαλουχηθεί με “το σύνδρομο της άκριτης στωικότητας”, της αυταπάρνησης και της απάρνησης. Φαίνεται πως τα πρότυπα τόσων χρόνων έχουν εντυπωθεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο στο DNA των περισσοτέρων από εμάς, και αυτά τα πρότυπα σχετίζονται με την αποσιώπηση, την αντοχή, την υπομονή, ακόμα και συμπεριφορών που μπορεί να προσβάλλουν την ανθρώπινη και γυναικεία σου φύση. Ανεξάρτητα από το αν αυτές οι συμπεριφορές προέρχονται από το σύντροφό σου, από την οικογένειά σου, ή τον περίγυρο σου.

Mην υπομένεις τα πάντα
Μην ξεχνάς πως είναι άλλο πράγμα να κάνεις υποχωρήσεις, να προσαρμόζεις κάθε φορά τη ζωή σου ανάλογα με τα δοθέντα δεδομένα, και είναι τελείως διαφορετικό, να υπομένεις στωικά τα πάντα από όλους. Να αποτελείς δηλαδή μονίμως το σάκο του μποξ, για τη μητέρα σου, την αδελφή σου, το σύντροφό σου, και τους φίλους σου.

Μην είσαι ενοχική
Πολλές φορές, η επιδίωξη με συνέπεια των προσωπικών σου θέλω θα σε βάλει σε έναν αέναο κύκλο σκέψεων για το αν πράττεις το σωστό. Αυτός μπορεί να αποβεί ένας βασανιστικός πόλεμος με τη συνείδηση σου. Είναι απολύτως κατανοητό- και το έχουμε καταλάβει όλες μας με πολύ σκληρό τρόπο- πώς σε αυτή τη ζωή δεν κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε, με τις συνθήκες και στο χρόνο που το θέλουμε, αλλά είναι πολύ σημαντικό οι πράξεις μας, η στάση μας, η σκέψη και η προοπτική μας να τροφοδοτούνται από αυτή την αφετηρία: Την επίτευξη των “εσωτερικών” μας θέλω, την προσωπική ευτυχία και ισορροπία.

Οι άνθρωποι γύρω σου δεν πρόκειται να αλλάξουν από μόνοι τους
Εάν ελπίζεις ότι με τον καιρό ο σύζυγός σου θα ασχολείται περισσότερο με τα παιδιά σας ή θα είναι πιο γλυκός μαζί σου αν πιστεύεις ότι το αφεντικό σου με τον καιρό θα σου φέρεται καλύτερα, πλανάσαι πλάνην οικτρά. Διεκδίκησε την αλλαγή που θέλεις άμεσα, ευθέως, χωρίς υστερίες και καβγάδες, και προσπάθησε να μην εκμαιεύσεις από το άλλο πρόσωπο απλά μια λεκτική διαβεβαίωση που μπορεί να μην σημαίνει πρακτικά τίποτα, αλλά αντιθέτως, ένα χειροπιαστό σημάδι, μία πραγματική ένδειξη που θα αποδεικνύει ότι έγινε μια καινούρια αρχή.

Άλλαξε ότι δεν σου αρέσει στον εαυτό σου
Όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία θα είναι για μια ζωή τα δεδομένα σου. Μπορείς και οφείλεις όμως να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Θες να αδυνατίσεις; Θες να είσαι πιο fit; Θέλεις να γίνεις πιο υπομονετική ή να παρακολουθήσεις μαθήματα μαγειρικής; Μην αφήνεις το χρόνο να περνάει, στρουθοκαμηλίζοντας και βρίσκοντας αφορμές για να μην κάνεις την αλλαγή που θέλεις σήμερα κιόλας! Για να είσαι καλά με τους γύρω σου πρέπει πάνω από όλα να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Κάνε τις αλλαγές που ήθελες όλα αυτά τα χρόνια να εφαρμόσεις, οι οποίες θα αποδειχτούν τα ολοκαίνουρια σου φτερά και ετοιμάσου να πετάξεις… Πίστεψέ μας, κανείς δεν θα μπορεί να σε σταματήσει…

 

Με πληροφορίες από Shape.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved