To κίνημα γυναικών που έχει σταματήσει να κάνει παιδιά για να σώσει τον πλανήτη

POP UP TEAM
/
24 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Ενδεχομένως έχετε αρχίσει και εσείς να ανακυκλώνετε τακτικά όλα τα πλαστικά και τα χαρτικά του σπιτιού, να χρησιμοποιείτε μόνο σακούλες πολλαπλών χρήσεων ή να προσφέρετε χρηματικά ποσά σε περιβαλλοντολογικές οργανώσεις, ωστόσο, θα σκεφτόσασταν ποτέ να κάνετε «απεργία» από τη διαδικασία τεκνοποίησης για να σώσετε τον πλανήτη Γη;

Το σχετικά καινούργιο κίνημα Birth Strike ιδρύθηκε στη Βρετανία από τη μουσικό Blythe Pepino και έχει μία πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία: Καλεί τις γυναίκες να απέχουν από τη διαδικασία γονιμοποίησης μέχρι να σταματήσει στον πλανήτη η κλιματική αλλαγή, αλλά και έως ότου αποκατασταθεί η πολιτιστική υπόσταση στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Με το μότο «Επιλέγουμε τον πλανήτη από μία εγκυμοσύνη» οι γυναίκες του Birth Strike εξηγούν ότι δεν ανήκουν στην κατηγορία των γυναικών που απλά δεν ήθελαν ποτέ να γίνουν μητέρες (κάτι που φυσικά θα ήταν απόλυτα θεμιτό και σεβαστό αν συνέβαινε), ωστόσο, πήραν την απόφαση να ιδρύσουν το εν λόγω κίνημα ως μία ακόμα ακτιβιστική δράση που έχει σαν σκοπό να το τέλος της κλιματικής αλλαγής. 

Συγκεκριμένα η Pepino εξηγεί ότι πήρε την απόφαση να μην κάνει παιδιά όταν συνειδητοποίησε τον τεράστιο οικολογικό κίνδυνο που διατρέχει ο κόσμος μας, παρόλο που εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει ήδη να συζητάει με τον σύντροφό της τη δημιουργία οικογένειας.

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες το κίνημα μετρούσε περίπου 100 μέλη, αλλά συνεχίζει τη δράση του, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει κανένα μέλλον γι’ αυτά τα παιδιά όσο ο πλανήτης παραμένει σε αυτή τη τραγική κατάσταση».

Όπως τονίζει η Pepino πλέον οι αλλαγές που πρόκειται να συμβούν δεν θα επηρεάσουν τις ζωές των εγγονών ή των δισέγγονων μας, αλλά ακόμα και τη δική μας καθημερινότητα. Αναρωτιέται, λοιπόν, γιατί να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο;

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved