Πάθος vs πραγματική αγάπη: Αυτές είναι οι 7 βασικές διαφορές τους

POP UP TEAM
/
23 Μαρτίου, 2023

Ας δούμε, λοιπόν, τις 7 βασικές διαφορές ανάμεσα στο πάθος και την πραγματική αγάπη!

1. Το πάθος μπορεί να σου καταστρέψει την ζωή, η αγάπη όμως την χτίζει

Υπάρχει λόγος που μια συνηθισμένη γραμμή υπεράσπισης στο δικαστήριο είναι το “έγκλημα πάθους”.

Το πάθος σε τυφλώνει. Σε κάνει να ρίχνεις μπουνιές, να κάνεις σeξ χωρίς προφυλάξεις ή ένα σωρό ακόμα ανεύθυνα πράγματα. Η αγάπη, από την άλλη, σε κάνει να σκέφτεσαι πριν δράσεις. Όπως γράφει και η Rina Shah στο Match.com, η αγάπη έχει να κάνει με το να ψάχνεις τι είναι καλύτερο για σένα και τον σύντροφο σου, παρά να ανεβαίνεις σε ένα κύμα ορμονών χωρίς να σκέφτεσαι τις συνέπειες.

2. Το πάθος έρχεται και φεύγει, η αγάπη παραμένει στο παρασκήνιο

Το πάθος υπάρχει όντως στις σχέσεις που βασίζονται στην πραγματική αγάπη. Αλλά όπως λέει, το πάθος σχεδόν πάντα ξεθωριάζει. Μπορεί να πάρει βδομάδες, ή ακόμα και μήνες. Αλλά στο τέλος όταν το ζευγάρι μπει στα ακόλουθα στάδια αγάπης, η τυφλή φύση του πάθους εξαφανίζεται.

Ξαφνικά, οι σύντροφοι βλέπουν ψεγάδια ο ένας στο άλλο που πριν αγνοούσαν. Σε αυτό το σημείο, μόνο η πραγματική αγάπη μπορεί να τους πάει μπροστά.

3. Το πάθος χρειάζεται ορμόνες, η αγάπη χρειάζεται αρχές και δεξιότητες

Για να υπάρξει το πάθος, το μόνο που χρειάζεται είναι ορμόνες, όπως η οξυτοκίνη και η βασοπρεσίνη. Αυτό ήταν. Ο εγκέφαλος φροντίζει γι’αυτό.

Για να υπάρξει αγάπη, από την άλλη, χρειάζονται αρχές και δεξιότητες, όπως ο σεβασμός, η ειλικρίνεια, η επικοινωνία και η συμπόνια. Επιπλέον, αυτές οι αρχές πρέπει να είναι συμβατές ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

4. Το πάθος δημιουργείται αμέσως, η αγάπη θέλει χρόνο για να αναπτυχθεί

Το πάθος – ή “ξεμυάλισμα”, όπως το αποκαλεί το eHarmony – μπορεί να εμφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά αφότου γνωρίσεις κάποιον. Γνωρίζεις έναν όμορφο τύπο ή μια κοπέλα και ξαφνικά θες να περάσεις κάθε στιγμή μαζί του/της. Μπορεί ακόμα και να πετάξεις ένα “σ’αγαπώ”.

Αλλά μην απατάσαι – δεν τον αγαπάς. Βλέπεις, η αγάπη είναι κάτι που αναπτύσσεις αμοιβαία με τον άλλο σε βάθος χρόνου γεμάτου προκλήσεις και δύσκολες συζητήσεις.

5. Το πάθος σε κάνει να θες να επιδειχτείς, η αγάπη αρνείται την άποψη οποιουδήποτε τρίτου

Το πάθος σε κάνει συνεχώς να αναρωτιέσαι “είναι αληθινό”; Σε κάνει να αναζητάς την αποδοχή και την επιβεβαίωση από οποιονδήποτε στις δίνει. Άβολες δημόσιες επιδείξεις τρυφερότητας, άπειρες σέλφι και περιττολογίες στα κοινωνικά δίκτυα για την αθάνατη “αγάπη” σας.

Όταν είσαι πραγματικά εpωτευμένος, όμως, δεν χρειάζεσαι αποδοχή. Έχεις περάσει αρκετά με τον σύντροφο σου για να αναγνωρίσεις ότι αυτό που έχεις είναι αληθινό.

6. Το πάθος βασίζεται στην τελειότητα, η αγάπη βασίζεται στην αποδοχή

Το πάθος είναι αυτό που νιώθεις όταν βγαίνεις με ένα φαινομενικά άψογο άτομο που μόλις έχεις γνωρίσει. Η αγάπη είναι όταν παραμένεις τρελός για τον άνθρωπο αυτό αφού ανακαλύψεις ότι δεν είναι τόσο τέλειος – όταν αρχίζουν να εμφανίζονται τα ψεγάδια του.

7. Το πάθος μπορεί να υπάρξει με πολλούς ανθρώπους, η αγάπη χρειάζεται ένα πολύ συγκεκριμένο άτομο

Αν θες να βρεις το πάθος, απλά μπες σε ένα μπαρ και ψάξε το πιο ελκυστικό άτομο του φύλου προτιμάς. Μπορείς να το κάνεις αυτό σε κάθε πόλη ή χώρα με “επιτυχία”. Η αγάπη, από την άλλη, έρχεται πιο δύσκολα.

Ο άνθρωπος που θα αγαπήσεις θα έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αξίες. Οι εμπειρίες του στην ζωή θα ταιριάζουν με τις δικές σου. Θα είναι αδύναμος εκεί που εσύ είσαι δυνατός και το αντίθετο. Θέλεις να μάθεις περισσότερα για την διαφορά αγάπης και πάθους;

 

 

Με πληροφορίες από Healing Effect.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved