Παζάρι για έναν μήνα από το Παλαιοβιβλιοπωλείο Αστέγων: Βιβλία από 1 ευρώ για καλό σκοπό

POP UP TEAM
/
4 Ιουνίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

«Δυστυχώς είμαστε επί 10 μήνες κλειστοί» είπε ο ιδρυτής του, Λεωνίδας Κουρσούμης, πρώην άστεγος ο ίδιος, που ετοιμάζει μετακόμιση αλλά και μια νέα πρωτοβουλία.

ΟΛεωνίδας Κουρσούμης εργαζόταν σε εκδοτικό οίκο, αλλά με την κρίση βρέθηκε άνεργος. Αδυνατώντας να συμπληρώσει τα ένσημα για σύνταξη, κατέληξε για οκτώ μήνες χωρίς στέγη. Τους μήνες που περιπλανιόταν στους δρόμους της Αθήνας, άρχισε να μαζεύει πεταμένα βιβλία από τα σκουπίδια και να τα πουλάει στο Μοναστηράκι για λίγα ευρώ. Αυτή η προσπάθεια εξελίχθηκε στο λεγόμενο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων, με το οποίο επιθυμεί να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εκείνον.

Το μοναδικό εγχείρημά του στεγάζεται προσωρινά Πειραιώς 132, στο Γκάζι. Αφού έμεινε για δέκα μήνες κλειστό, όχι μόνο άνοιξε ξανά τις πόρτες του αλλά διοργανώνει και ένα παζάρι, από τις 31 Μαΐου και για έναν μήνα, προσπαθώντας να ορθοποδήσει. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη μετακόμισή του στο δικό του μόνιμο χώρο, Σούτσου 19, στου Γκύζη, σύμφωνα με νέο άρθρο του Αθήνα 9.84.

Όπως είπε ο Λεωνίδας Κουρσούμης, σε αυτό μπορεί κάποιος να βρει προσφορές με εικοσάδες βιβλίων από 1 ευρώ το ένα, που πωλούνται μεμονωμένα και για 2 ευρώ, αλλά και λευκώματα τέχνης με 5 ευρώ. Στο μεταξύ, ο κ. Κουρσούμης και η ομάδα του ετοιμάζουν μια ακόμα πρωτοβουλία, που έχει να κάνει με την ανακύκλωση χαρτιού.

«Συναντήσαμε κάποιες δυσκολίες ωστόσο πιστεύω σύντομα να είμαστε έτοιμοι» λέει σχετικά με την πρωτοβουλία της ανακύκλωσης. «Μας παραχωρήθηκε ένας χώρος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, όπου θα εγκαταστήσουμε μια πρέσα συμπίεσης, την οποία θα νοικιάσουμε από κάποια εταιρεία. […] Θα τοποθετηθούν και 30 κάδοι περισυλλογής χαρτιού στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου. Παράλληλα συλλέγουμε εφημερίδες, χαρτόνι, χαρτί συσκευασίας, χαρτόκουτα, χαρτοσακούλες, περιοδικά, αλληλογραφία, χαρτί περιτυλίγματος, εδώ στην Πειραιώς ή τα παραλαμβάνουμε με ένα βαν, το οποίο μας παραχωρείται από τον ιδιοκτήτη του, από το σημείο που μας υποδεικνύουν».

Δείτε μια σχετική ανάρτηση:

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved