Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι έχει βρεθεί σε 38 εξώφυλλα της ιταλικής Vogue. Το πρώτο, ήταν στα 27 της. Το τελευταίο της, για το φετινό τεύχος Οκτωβρίου, στα 71 της, είναι ίσως το ομορφότερο όλων, καθώς ποζάρει πανέμορφη, χωρίς ρετούς ή φίλτρα. Κι όχι μόνο φωτογραφήθηκε, αλλά μίλησε για τους διάσημους γονείς της, τη στιγμή που ερωτεύτηκε το σινεμά, και την ανάγκη της να δείξει τον πραγματικό εαυτό της.

Κατάλαβε ότι οι γονείς της ήταν σταρ από πολύ μικρή, όμως δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της φήμης τους. Πώς να καταλάβει, άλλωστε, ένα παιδί ότι οι άνθρωποι που έβλεπε καθημερινά στο σπίτι, ήταν για τον κόσμο ο διάσημος Ρομπέρτο Ροσελίνι και η υπέροχη Ίνγκριντ Μπέργκμαν; Στο νηπιαγωγείο είχε μία φίλη που της μίλησε για την επιτυχία τους. «Θυμάμαι, ρωτούσα: “Ο μπαμπάς μου είναι πιο γνωστός από τον Φελίνι; Η μαμά μου είναι σαν την Γκρέτα Γκάρμπο;”», εξήγησε.

Ερωτεύτηκε το σινεμά το 1961, όταν είδε τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας. «Ήμουν 9 ετών και ήδη λάτρευα τα ζώα. Το είδα δύο φορές σερί», δήλωσε. «Ήμουν μαγεμένη, ίσως επειδή είχα βιώσει το συναίσθημα που σου δίνει το σινεμά, αυτό που μπαίνεις σε έναν άλλο κόσμο».

Διάσημο μόντελ και ηθοποιός, ήθελε να είναι πάντα εξαιρετική. Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους φωτογράφους μόδας, τους οποίους θεωρεί καλλιτέχνες. Ένας, μάλιστα, ήταν εκείνος που την ώθησε να ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής. «O Ρίτσαρντ Άβεντον μου είχε πει: “Το μοντέλο είναι σαν ηθοποιός βωβού κινηματογράφου. Δεν έχει λόγια, αλλά πρέπει να εκφράσει συναίσθημα”. Κι έτσι, κατάφερα να καταλάβω το επάγγελμα του μοντέλου. Έπειτα, μου έβαλε το μικρόβιο της ηθοποιού. “Είσαι ήδη ηθοποιός βωβού. Τώρα πρέπει μόνο να αρχίσεις να μιλάς”».

Η Isabella Rossellini

Για την ομορφιά και τη νεότητα, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θεωρώ πως, το να φαίνομαι νεότερη από την ηλικία μου, με μειώνει πολύ. Είναι μία χαμένη μάχη, ούτως ή άλλως. Ζήτησα από τη Vogue Italia να μην ρετουσάρει τις φωτογραφίες και να με αφήσει με τις ρυτίδες μου. Σε κάποιους θα αρέσει, σε άλλους όχι...».

Η Isabella Rossellini