Πριγκίπισσα Diana: Τα μυστικά ομορφιάς της για λαμπερό πρόσωπο και άψογο μακιγιάζ

POP UP TEAM
/
20 Απριλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Ως μία από τις πιο κομψές γυναίκες όλων των εποχών, η πριγκίπισσα Diana λάτρευε να περιποιείται τον εαυτό της με αποτέλεσμα να γνωρίζει πολλά makeup και skincare μυστικά.

 Τι κι αν έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια από το θάνατό της, η πριγκίπισσα Diana εξακολουθεί να αποτελεί μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης, διατηρώντας τον τίτλο του fashion icon. Εκτός από το κομψό στιλ της, το ανεπιτήδευτο μακιγιάζ, η λαμπερή επιδερμίδα και η signature κουπ της κατάφεραν να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο της ομορφιάς, εμπνέοντας μέχρι και σήμερα χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι πίσω από το κομψό façade ήταν μια καλά δομημένη εικόνα που είχε δημιουργήσει η βασιλική οικογένεια σε συνεργασία με τους κορυφαίους makeup artists και hairstylists της εποχής. Ακόμα κι αν δεχτούμε κάτι τέτοιο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η beauty φιλοσοφία της Lady D ήταν αυτή που την έκανε να ξεχωρίζει. Τρανό παράδειγμα τα παρακάτω μυστικά ομορφιάς της, τα οποία ακόμα και δεκαετίες μετά εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και άξια της προσοχής των beauty addicts:

1.Οι μάσκες ομορφιάς ήταν το μυστικό της για λαμπερή επιδερμίδα
Μπορεί οι γυναίκες της εποχής να ζήλευαν την επιδερμίδα της, στην πραγματικότητα όμως δεν ήταν αψεγάδιαστη. Η Diana υπέφερε από ροδόχρου ακμή με αποτέλεσμα να δίνει μεγάλη προσοχή στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούσε. Από τη skincare ρουτίνα της δεν έλειπαν οι μάσκες ομορφιάς, με αγαπημένα της συστατικά να είναι το τριαντάφυλλο και το αβοκάντο, που όπως έχουν αποκαλύψει beauty experts που δούλεψαν στο πλευρό της, μείωναν τον ερεθισμό και την ερυθρότητα στην επιδερμίδα της.

2.Η ενυδατική κρέμα είναι η ιδανική βάση για το μακιγιάζ
Όπως προαναφέρθηκε, η Lady D έδινε πολύ μεγάλη σημασία στην περιποίηση της επιδερμίδας της. Αυτός ήταν ο λόγος που πριν ξεκινήσει το μακιγιάζ της δεν παρέλειπε ποτέ να εφαρμόζει την αγαπημένη της ενυδατική κρέμα, όχι μόνο για να χαρίσει στην επιδερμίδα της την υγρασία που χρειαζόταν, αλλά και για να δημιουργήσει μια αψεγάδιαστη βάση για το foundation που ακολουθούσε.

3. Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει το άρωμα-υπογραφή της
Για την Lady D το άρωμα αυτό ήταν το “24 Faubourg” του οίκου Hermes, το οποίο φορούσε όχι μόνο στις δημοσίες εμφανίσεις της, αλλά και μέσα στο Παλάτι. «Πάντα φορούσε άρωμα», έχει πει η πρώην makeup artist της, Mary Greenwell, στο ABC News. «Ήταν το τελευταίο άγγιγμα ομορφιάς. Έβγαινε έξω και μύριζε κομψά και ιδιαίτερα». Το συγκεκριμένο άρωμα, δημιουργία του perfumer Jean-Claude Ellena είναι μια έκρηξη λευκών λουλουδιών, που καταφέρνει να είναι ζεστό και ταυτόχρονα αισθησιακό.

4. Οι experts ξέρουν πάντα καλύτερα
Η Πριγκίπισσα σε κάθε μεγάλη της απόφαση άφηνε την τελευταία λέξη σε αυτούς που ήταν experts στο είδος τους, είτε πρόκειται για τους makeup artists και hairstylists της, είτε για τους έμπιστους δερματολόγους της.

5. Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού είναι απαραίτητη
Σύμφωνα με το περιοδικό “Longevity”, η πριγκίπισσα ήταν εξαιρετικά σχολαστική με την καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού της, το οποίο την προστάτευε όχι μόνο από εγκαύματα και καρκίνο, αλλά και από τη φωτογήρανση.

6. Το ενδελεχές ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο κάθε βράδυ
Η Diana ήταν πολύ αυστηρή με τους κανόνες που αφορούσαν το δέρμα της και για αυτό φρόντιζε κάθε βράδυ να κάνει πολύ καλό ντεμακιγιάζ, έτσι ώστε η επιδερμίδα της να είναι απαλλαγμένη από ρύπους και υπολείμματα μακιγιάζ πριν πέσει για ύπνο.

7. Εφάρμοζε τη mascara από τις ρίζες των βλεφαρίδων
Ένα από τα βασικά χαρακτηρισικά του μακιγιάζ της Diana ήταν οι πλούσιες βλεφαρίδες που τόνιζαν τα υπέροχα μπλε μάτια της. Το μυστικό της για εντυπωσιακό αποτέλεσμα ήταν η εφαρμογή της mascara από τη βάση των βλεφαρίδων μέχρι τις άκρες.

 

 

Με πληροφορίες από harpersbazaar.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved