Ο Μπραντ Πιτ πάσχει από προσωπαγνωσία, μια σπάνια ασθένεια και δεν μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα

Μπράντ Πιτ © EPA/ETTORE FERRARI
POP UP TEAM
/
7 Ιουλίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Ο Mπραντ Πιτ αποκάλυψε ότι πάσχει από σπάνια ασθένεια που δεν μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα – Ούτε την οικογένειά του.

Λεπτομέρειες για τη μάχη του με την προσωπαγνωσία ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή «τύφλωση του προσώπου», έδωσε ο Μπραντ Πιτ. Όπως δήλωσε, πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, λόγω του οποίου δεν μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα, ούτε καν τα πρόσωπα της οικογένειάς του.

Ο Πιτ αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο GQ ότι πιστεύει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία και παρότι δεν έχει διαγνωστεί ποτέ επίσημα, τα συμπτώματα που έχει, τον κάνουν να πιστεύει ότι έχει το εν λόγω σύνδρομο.

Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη συνέντευξή του αναφερόμενος σε αυτό το σύνδρομο που πιστεύει ότι πάσχει, υποστήριξε ότι ανησυχεί μήπως οι άνθρωποι τον θεωρούν απόμακρο, απρόσιτο ή εγωκεντρικό, επειδή δυσκολεύεται να αναγνωρίσει πρόσωπα, με συνέπεια να δυσκολεύεται να θυμηθεί ανθρώπους που συνάντησε είτε καιρό πριν, είτε μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα.

Η διαταραχή αυτή συνήθως είναι εκ γεννετής και επηρεάζει τους πάσχοντες για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, σύμφωνα με το NHS.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μπραντ Πιτ είχε αποκαλύψει ότι βρίσκεται στο τελευταίο βήμα πριν την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Τότε, κανείς δεν είχε καταλάβει γιατί ο διάσημος ηθοποιός είχε εμφανιστεί με τόσο πεσιμιστική διάθεση, ή όσοι γνώριζαν ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, δεν είχαν αντιληφθεί τη σοβαρότητά του.

«Κανείς δεν με πιστεύει. Είναι μένα μυστήριο αυτό για μένα. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω πρόσωπα και πολλές φορές ολόκληρες εικόνες», δήλωσε ο Μπραντ Πιτ.

 

Με την πάροδο του χρόνου, η πάθηση αυτή επιδεινώνεται δημιουργώντας στο άτομο μεγάλη δυσκολία να αναγνωρίσει ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους. Πολλοί άνθρωποι με την πάθηση αυτή δυσκολεύονται ακόμα και να αναγνωρίσουν την οικογένειά τους, τον σύντροφό τους ή και τους φίλους τους και προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να τους θυμούνται, όπως τον τρόπο που περπατούν, τη φωνή τους ή το χτένισμά τους.

Έρευνα το 2017 έδειξε ότι το σύνδρομο αυτό πλήττει μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους που γεννήθηκαν με μικρότερο από το κανονικό βάρος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έλλειψη βάρους ενός μωρού, προκαλεί συνέπειες και στη λειτουργία του εγκεφάλου, ωστόσο δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς ακριβώς λειτουργεί η όλη διαδικασία, αρκετές δεκαετίες μετά τη γέννησή τους.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πιτ επιμένει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία. «Τόσοι πολλοί άνθρωποι με μισούν επειδή πιστεύουν ότι δεν τους σέβομαι. Κανείς δεν με πιστεύει. Δεν μπορώ να καταλάβω ένα πρόσωπο», είχε πει στο Esquire το 2013.

Σημειώνεται πως εκπρόσωπος του Μπραντ Πιτ δεν απάντησε στο αίτημα του Fox News Digital για σχολιασμό.

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved