Αποσύρεται προσωρινά ο Κρις Χέμσγουορθ – Διατρέχει κίνδυνο Αλτσχάιμερ

Wikimedia Commons / Gage Skidmore
POP UP TEAM
/
21 Νοεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Ο σταρ του «Thor» ανακάλυψε ότι έχει γενετική προδιάθεση για τη νόσο

Ο Κρις Χέμσγουορθ αποσύρεται προσωρινά από την ηθοποιία: Έχει γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ – Η τυχαία ανακάλυψη και η απόφαση να το δημοσιοποιήσει.

Ο Κρις Χέμσγουορθ ανακάλυψε ότι έχει σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξει τη νόσο του Αλτσχάιμερ λόγω γενετικών παραγόντων. Ως αποτέλεσμα, αποτέλεσμα ο σταρ των ταινιών «Thor» θα κάνει διάλειμμα από την καριέρα του στην υποκριτική.

Ο 39χρονος Αυστραλός ηθοποιός έμαθε ότι είχε δύο αντίγραφα του γονιδίου ApoE4, που κληρονόμησε και από τους δύο γονείς του, αφού υποβλήθηκε σε τεστ στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ του Disney+, «Limitless».

Τα τεστ αυτά επιβεβαίωσαν τον «μεγαλύτερο φόβο του», είπε ο Χέμσγουορθ σε συνέντευξή του στο Vanity Fair, καθώς επιβεβαίωσαν ότι ο ηθοποιός συγκαταλέγεται μόνο 2-3% του πληθυσμού που έχουν έως και δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο, από εκείνους που δεν έχουν και τα δύο αντίγραφα του γονιδίου.

«Δεν έδωσα την παραίτησή μου», είπε ο Χέμσγουορθ στο Vanity Fair, ωστόσο επισήμανε ότι μέσα από τη δουλειά του στην εκπομπή του Disney+, για τις ανάγκες της οποίας δοκιμάζει το σώμα του και εξερευνά τρόπους για να ζήσει περισσότερο και πιο υγιής, «πραγματικά προκάλεσε κάτι σε μένα, να θέλω να πάρω λίγο χρόνο».

«Αν κοιτάξετε την πρόληψη του Αλτσχάιμερ, το όφελος των προληπτικών μέτρων είναι ότι επηρεάζουν την υπόλοιπη ζωή σας», είπε. «Είναι όλα σχετικά με τη διαχείριση του ύπνου, τη διαχείριση του άγχους, τη διατροφή, την κίνηση, τη φυσική κατάσταση. Είναι όλα αυτά τα εργαλεία, που πρέπει να εφαρμοστούν με συνεπή τρόπο».

Διευκρίνισε επίσης ότι αυτό δεν ήταν διάγνωση: «Δεν είναι ένα προ-ντετερμινιστικό γονίδιο, αλλά είναι μια ισχυρή ένδειξη».

Ο ηθοποιός είπε ότι ο δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ, Ντάρεν Αρονόφσκι, και ένας από τους γιατρούς της σειράς, ο Πίτερ Αττία, συζήτησαν πώς θα αποκαλυφθεί η διάγνωση. Αρχικά ήταν το σχέδιο να λάβει ο ηθοποιός όλα τα αποτελέσματα των γενετικών του εξετάσεων ζωντανά στην κάμερα – αλλά ο Αρονόφσκι του το είπε προσωπικά, μόλις έλαβαν τα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια δόθηκε στον Χέμσγουορθ η επιλογή να διαγράψει όλες τις αναφορές στο Αλτσχάιμερ στην εκπομπή, αλλά είπε ότι θεωρούσε σημαντικό να συμπεριλάβει τη γενετική του προδιάθεση για την επιδεινούμενη νευρολογική κατάσταση.

Ήθελε να βοηθήσει το κοινό του να βελτιώσει την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση του τρόπου λήψης «προληπτικών μέτρων».

«Η ανησυχία μου ήταν απλώς ότι δεν ήθελα να το χειραγωγήσω και να το δραματοποιήσω υπερβολικά», είπε στο Vanity Fair.

Ο Χέμσγουορθ επιβεβαίωσε επίσης στο περιοδικό ότι ο παππούς του νοσηλεύεται με Αλτσχάιμερ.

Ο 39χρονος ηθοποιός ερμηνεύει ρόλο στην επερχόμενη ταινία του Τζορτζ Μίλερ, «Mad Max Furiosa», η οποία ολοκληρώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα. Είπε ότι σκόπευε να κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας προώθησης του Limitless, καθώς και των υπόλοιπων υποχρεώσεών του βάσει συμβολαίου.

Όπως αναφέρει, θα πάει στο σπίτι του, στο Μπάιρον Μπέι της Νέας Νότιας Ουαλίας, για να περάσει χρόνο με τη σύντροφό του, την ηθοποιό Έλσα Πατάκι, καθώς και με τα τρία παιδιά τους. «Θα έχω ένα καλό μερίδιο ελεύθερου χρόνου και απλά θα απλοποιήσω τα πράγματα. Θα είμαι με τα παιδιά, θα είμαι με τη σύζυγό μου».

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved