Η Kate Winslet έπρεπε να συμβιβαστεί με ρόλους για υπέρβαρες. Ρωτούσαν τον ατζέντη της «Πόσα κιλά ζυγίζει;»

Copyright @Instagram kate.winslet.official
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
6 Δεκεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Η Kate Winslet αποκάλυψε σε συνέντευξή της στους The Sunday Times ότι της είπαν να συμβιβαστεί με ρόλους για «χοντρά κορίτσια» όταν ήταν νεαρή ερμηνεύτρια στη σχολή υποκριτικής. Αργότερα, όταν η Kate Winslet άρχισε να παίρνει κινηματογραφικούς ρόλους, ο ατζέντης της δεχόταν συχνά την ίδια ερώτηση: «Πώς είναι το βάρος της;»

«Μπορεί να είναι εξαιρετικά αρνητικό», είπε η Winslet για τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ηθοποιοί. «Οι άνθρωποι υπόκεινται σε έλεγχο που είναι κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα νέο, ευάλωτο άτομο. Όταν ήμουν νεότερη, ο ατζέντης μου δεχόταν τηλεφωνήματα που έλεγαν: Πώς είναι το βάρος της; Δεν αστειεύομαι. Είναι λοιπόν συγκινητικό που αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει».

Η Winslet υπερασπίζεται εδώ και καιρό τους κανονικούς σωματότυπους στην οθόνη. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ήταν ανένδοτη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς της, Mare of Easttown από το κανάλι HBO, ότι κανείς δεν θα αλλοίωνε την εμφάνιση της. Όταν γνωστοποιήθηκε από τον σκηνοθέτη Craig Zobel ότι η «μεγάλη κοιλιά της» θα μπορούσε να αφαιρεθεί από μια σκηνή σεξ με τον συμπρωταγωνιστή της Guy Peace, η Kate Winslet απάντησε: «Μην τολμήσεις».

«Ελπίζω ότι παίζοντας τη Mare ως μεσήλικη γυναίκα – θα γίνω 46 τον Οκτώβριο – υποθέτω ότι αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι έχουν συνδεθεί με αυτόν τον χαρακτήρα με τον τρόπο που έχουν κάνει, επειδή σαφώς δεν υπάρχουν φίλτρα», είπε η Winslet στους New York Times. «Είναι μια πλήρως λειτουργική, ελαττωματική γυναίκα με σώμα και πρόσωπο που κινείται με τρόπο που είναι συνώνυμο με την ηλικία της και τη ζωή της και από πού έρχεται».

Η Kate Winslet είναι μία από τις πολλές γυναίκες ηθοποιούς που έχουν μιλήσει εναντίον του Χόλιγουντ φέτος λόγω των πιέσεων που ασκούνται στις γυναίκες να έχουν ένα συγκεκριμένο μέγεθος στην οθόνη. Η ηθοποιός Bryce Dallas Howard αποκάλυψε τον Σεπτέμβριο ότι τα στελέχη του στούντιο ήθελαν να χάσει βάρος για το Jurassic World Dominion, αλλά ο σκηνοθέτης της Colin Trevorrow το απέτρεψε.

Η Kate Winslet θα εμφανιστεί αυτόν τον μήνα στο Avatar: The Way of Water, που θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 16 Δεκεμβρίου.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved