Ο Έντουαρντ Νόρτον ανακάλυψε ότι η Ποκαχόντας ήταν η 12η προγιαγιά του

POP UP TEAM
/
5 Ιανουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Αμερικανός ηθοποιός Έντουαρντ Νόρτον ανακάλυψε ότι η πραγματική Ποκαχόντας, η ρομαντική και μυθοποιημένη κόρη ενός ιθαγενούς αρχηγού του 17ου αιώνα, είναι η 12η προγιαγιά του.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σταρ έμαθε για την οικογενειακή του σχέση με τη γυναίκα που παντρεύτηκε τον άποικο της Βιρτζίνια Τζον Ρόλφ στο επεισόδιο της γενεαλογικής ιστορίας της εκπομπής PBS της Τρίτης «Finding Your Roots».

Ο ιστορικός και οικοδεσπότης Henry Louis Gates Jr. επιβεβαίωσε ότι η μακροχρόνια οικογενειακή φήμη είναι πραγματικότητα, λέγοντας στον Norton: «Έχετε ένα άμεσο ίχνος χαρτιού, αναμφίβολα γι’ αυτό, σύνδεση με τη 12η προγιαγιά και τον προπάππο σας, John Rolfe και Pocahontas. ”

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 5 Απριλίου 1614 στο Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια – σε μια εποχή που ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ ήταν ακόμη ζωντανός. Πρόσθεσε ότι έγγραφα αποκάλυψαν ότι η Ποκαχόντας πέθανε τρία χρόνια αργότερα στο Gravesend της Αγγλίας, ενώ ο Rolfe πέθανε γύρω στον Μάρτιο του 1622.

 

Η σειρά που ειδικεύεται στον εντοπισμό του γενεαλογικού δέντρου κάποιου διάσημου βρήκε ότι οι πρόγονοί του ήταν κάποτε ιδιοκτήτες σκλάβων, γεγονός που ώθησε τον σταρ να παραδεχτεί: «Αυτά τα πράγματα είναι άβολα».

Ο βραβευμένος ηθοποιός έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε για την καταγωγή του, ειδικά όταν έμαθε ότι η 12η προγιαγιά του δεν ήταν άλλη από την Ποκαχόντας. «Αυτό είναι μια έκπληξη», ανέφερε ο ηθοποιός. Ο πρωταγωνιστής του «Primal Fear» πρόσθεσε: «Σε κάνει να συνειδητοποιείς πόσο μικρό κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας είσαι».

Ο Νόρτον μίλησε ανοιχτά για τα συναισθήματά του όταν έμαθε την πληροφορία και εξέφρασε στον Χένρι ότι «…αυτά τα πράγματα είναι άβολα και πρέπει να νιώθεις άβολα με αυτά. Όλοι πρέπει να αισθάνονται άβολα με αυτά».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είναι μια κρίση για εσένα και τη δική σου ζωή, αλλά είναι μια κρίση για την ιστορία αυτής της χώρας. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να το αναγνωρίσουμε και μετά να το αντιμετωπίσουμε», δήλωσε. Τέλος, σημείωσε: «Όταν διαβάζεις “σκλάβα ηλικίας οκτώ ετών”, θέλεις απλώς να πεθάνεις».

230104094811 pocahod

Η Ποκαχόντας (Pocahontas, πραγματικό όνομα: Amonute, γνωστή και ως Ματοάκα, 1596 – Μάρτιος 1617) ήταν Ινδιάνα από τη Βιρτζίνια, που ανήκε στη φυλή των Ποουχατάν. Είναι αξιοσημείωτη για την σύνδεσή της με τον αποικιακό οικισμό στο Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια. Ήταν κόρη του Ποουχατάν, ανώτατου αρχηγού ενός συνόλου παραποτάμιων φυλών στο Τσενακομακάχ, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Τάιντγουοτερ της Βιρτζίνια.

Η Ποκαχόντας αιχμαλωτίστηκε με αντάλλαγμα λύτρα από Άγγλους αποικιοκράτες κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών με τους Ινδιάνους το 1613. Κατά τη διάρκεια της κράτησής της, ενθαρρύνθηκε να γίνει Χριστιανή και βαπτίστηκε με το όνομα Ρεμπέκα. Τον Απρίλιο του 1614, στην ηλικία 17 ή 18 ετών, παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη φυτείας καπνού Τζον Ρολφ. Απέκτησαν έναν γιο, τον Τόμας Ρολφ, τον Ιανουάριο του 1615.

Τον Μάρτιο του 1617, ο Ρολφ και η Ποκαχόντας θα επέστρεφαν με καράβι στη Βιρτζίνια, αλλά ταξίδεψαν μόνο μέχρι το Γκρέιβσεντ στον ποταμό Τάμεση, όταν η Ποκαχόντας αρρώστησε βαριά. Οδηγήθηκε προς την ξηρά, όπου απεβίωσε από άγνωστα αίτια, σε ηλικία περίπου 21 ετών. Λέγεται ότι ήταν “πολυθρήνητη”. Σύμφωνα με τον Ρολφ, εκείνη είπε ότι “όλοι πρέπει να πεθάνουν”: για αυτήν, αρκούσε ότι θα ζούσε το παιδί της.

Η κηδεία της Ποκαχόντας έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 1617, στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στο Γκρέιβσεντ, Κεντ της Αγγλίας. Ο τάφος της θεωρείται ότι βρίσκεται υπογείως της εκκλησίας, η οποία καταστράφηκε σε μια πυρκαγιά το 1727 και η συγκεκριμένη τοποθεσία της είναι άγνωστη.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved