Ο Joaquin Phoenix σώζει αγελάδα και το νεογέννητο μοσχαράκι της από σφαγείο

POP UP TEAM
/
21 Φεβρουαρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά την δυνατή ομιλία του στα Όσκαρ, όπου στηλίτευσε μεταξύ άλλων την εκμετάλλευση των αγελάδων για το γάλα και το κρέας τους, ο Χοακίν Φίνιξ έδωσε και ένα έμπρακτο παράδειγμα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και βίγκαν ακτιβιστής διέσωσε μια αγελάδα με το νεογέννητο μοσχαράκι της από ένα σφαγείο στην πόλη Πίκο Ριβέρα της Καλιφόρνια, και στη συνέχεια τα παρέδωσε προσωπικά σε μια άλλη δομή της Farm Sanctuary. 

Ο Χοακίν Φίνιξ ονόμασε την αγελάδα Liberty [σ.σ. Ελευθερία] και το μωρό της, Indigo. Η μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία των ζώων Farm Sanctuary δημοσίευσε βίντεο από την «επιχείρηση διάσωσης», στο οποίο ο διάσημος ηθοποιός εξήγησε τους λόγους πίσω από την κίνησή του.

«Ποτέ δεν πίστευα πως θα βρω φίλους σε ένα σφαγείο,αλλά γνωρίζοντας τον Άντονι [Ντι Μαρία, πρόεδρος/CEO του σφαγείου] και ανοίγοντάς του την καρδιά μου, συνειδητοποίησα πως μπορεί τελικά να έχουμε μεταξύ περισσότερα κοινά παρά διαφορές», είπε ο Φίνιξ. Ο Ντι Μαρία είπε, όπως φαίνεται στο τέλος του βίντεο, πως όποτε μια αγελάδα γεννά στην ιδιοκτησία του, αρνείται να χωρίσει μητέρα και παιδί.

Παρόλο που τελικά συμφιλιώνονται, στην αρχή του βίντεο οι δυο τους επιδίδονται σε μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση, χρησιμοποιώντας τις λέξεις «εκτροφή» vs. «δολοφονία» για να χαρακτηρίσουν αυτό που συμβαίνει στα ζώα του σφαγείου.

«Χωρίς την κίνηση καλοσύνης του, η Λίμπερτι και το μωρό της θα είχαν φρικτό τέλος. Παρόλο που θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για την απελευθέρωση όλων των ζώων που υποφέρουν σε τέτοια καταπιεστικά συστήματα, πρέπει να κάνουμε μια παύση για να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε αυτές τις νίκες και τους ανθρώπους που βοηθάνε να πετύχουν», σχολίασε ο Χοακίν Φίνιξ. «Ελπίζω βλέποντας την μικρή Indigo να μεγαλώνει με την μητέρα της στο Farm Sanctuary, να θυμόμαστε πάντα πως φιλίες μπορεί να προκύψουν στα πιο αναπάντεχα μέρη. Και πως άσχετα με τις διαφορές μας, η καλοσύνη και συμπόνοια θα πρέπει να κυριαρχεί στα πάντα γύρω μας», πρόσθεσε η ηθοποιός.

http://youtu.be/_rW0z-9t2q8 

via

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved