Ο σερ Patrick Stewart διαβάζει σονέτα του Σαίξπηρ και συγκινεί

POP UP TEAM
/
25 Μαρτίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ενώ 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι συνεχίζουν να βρίσκονται σε καραντίνα εν μέσω πανδημίας, ο σερ Πάτρικ Στιούαρτ, γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του πλοίαρχου Ζαν-Λουκ Πικάρντ στο «Star Trek», αλλά και θεατρικός ηθοποιός με μακρά σχέση με την περίφημη Royal Shakespeare Company, ήδη από το 1966, ανέβασε στα social media βίντεο με τον ίδιον να διαβάζει το Σονέτο αρ. 116 του Σαίξπηρ.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν θερμή και τα σχόλια γεμάτα ευγνωμοσύνη. Όπως έγραψε ένας χρήστης «σας ευχαριστούμε γι′ αυτό το υπέροχο φως στο τέλος μιας σκοτεινής και συννεφιασμένης μέρας», ενώ άλλος χρήστης σχολίασε -αναδεικνύοντας μία από τις πολλές παραμέτρους της παγκόσμιας κρίσης που μόλις ξεκίνησε- «μόλις έχασα τη δουλειά μου και με κάνατε να χαμογελάσω. Σας ευχαριστώ ακόμη μία φορά, σερ Πάτρικ Στιούαρτ. Ήσαστε ο ήρωας μου όταν ήμουν έφηβος, είστε ο ήρωας μου και τώρα που είμαι 45 χρονών».

Ο Βρετανός ηθοποιός διεμήνυσε μέσω twitter ότι θα διαβάζει ένα σονέτο την ημέρα.

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, δημοσίευσε ένα από τα αγαπημένα του, όπως ακούγεται να λέει στο βίντεο, το Σονέτο αρ. 2.

Ο Σαίξπηρ έγραψε 154 σονέτα -ποιητικό είδος με θέμα τον έρωτα που αποτελείται από 14 στίχους- τα οποία δημοσιεύθηκαν το 1609

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved