Ο Woody Allen βρήκε νέο εκδοτικό οίκο για να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του

POP UP TEAM
/
25 Μαρτίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Δύο μόλις εβδομάδες μετά την απόρριψη της υπό έκδοση αυτοβιογραφίας του Γούντι Άλεν από τον οίκο Hachette Book Group, το βιβλίο του 84χρονου σκηνοθέτη με τίτλο «Apropos of Nothing» (Σχετικά με το Τίποτα), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Arcade Publishing. Ο νεοϋρκέζικος εκδοτικός οίκος ανακοίνωσε ότι απέκτησε τα δικαιώματα και τύπωσε την πρώτη έκδοση σε 75.000 αντίτυπα.

Στις αρχές Μαρτίου, ύστερα από διαμαρτυρία των 70 περίπου εργαζομένων της Hachette, οι οποίοι αποχώρησαν από τον χώρο εργασίας τους, καθώς διαφωνούσαν με την έκδοση του, ο οίκος δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσε και ότι επιστρέφει τα δικαιώματα στον σκηνοθέτη. Είχαν προηγηθεί οι έντονες διαμαρτυρίες του γιου του Γούντι Άλεν, Ρόναν Φάροου (τα βιβλία του οποίου εκδίδονται επίσης από την Hachette). Η απόφαση ωστόσο, πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς κάποιοι μίλησαν για λογοκρισία.

03FARROW COMBO superJumbo

Σύμφωνα με το Associated Press δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο Άλεν θα δώσει συνεντεύξεις για το βιβλίο. Η αυτοβιογραφία εκκινεί από τα παιδικά του χρόνια στη Νέα Υόρκη και μεταξύ άλλων αναφέρεται, στη σχέση του με την Νταϊάν Κίτον, στους ισχυρισμοί της 7χρονης τότε υιοθετημένης κόρης του Ντίλαν Φάροου περί σεξουαλικής κακοποίησης -κατηγορία την οποία ο ίδιος έχει αρνηθεί και για την οποία το 1993 έγινε έρευνα- αλλά και στην επί σειρά ετών σύζυγο και πρωταγωνίστρια στις ταινίες του, Μία Φάροου.

«Σε αυτή την παράξενη εποχή, όπου η αλήθεια συχνά αντιμετωπίζεται ως ‘fake news’, εμείς ως εκδότες προτιμούμε να δίνουμε φωνή σε έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη παρά να υποκύψουμε σε εκείνους που είναι αποφασισμένοι να τον φιμώσουν» δήλωσε η εκδότρια Τζάνετ Σίβερ.

Αναφερόμενος στην περιπέτεια της αυτοβιογραφίας του ο Γούντι Άλεν σημειώνει στο υστερόγραφο της νέας έκδοσης ότι οι εκδόσεις Hachette αρχικά υποσχέθηκαν να δημοσιεύσουν το βιβλίο «παρότι θεωρούμαι τοξικός παρίας και απειλή για την κοινωνία», όταν όμως ήρθαν οι αντιδράσεις αναθεώρησαν την στάση τους, απορρίπτοντας το.

Το βιβλίο είναι από τις 23 Μαρτίου διαθέσιμο στην Amazon.

Με πληροφορίες από Vulture

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved