Χάρι και Μέγκαν: 5 προνόμια που χάνουν με την αποχώρησή τους από τη βασιλική οικογένεια

POP UP TEAM
/
3 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex έχουν παραιτηθεί επισήμως από τους ρόλους τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας κι έχουν ξεκινήσει μια νέα ζωή που μοιράζεται μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αμερικής. Η αποχώρηση του Harry και της Meghan από τη βασιλική οικογένεια έχει ως αποτέλεσμα στο να χάσουν και κάποια από τα προνόμια που είχαν ως μέλη αυτής.

1. Δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο στο όνομα της βασίλισσας

Τώρα που η Meghan και ο Harry δεν είναι πλέον μέλη της βασιλικής οικογένειας, δεν θα είναι σε θέση να αναλάβουν καθήκοντα εκ μέρους της βασίλισσας, συμπεριλαμβανομένων των βασιλικών ταξιδιών. Από την ημέρα του γάμου τους, το ζευγάρι έκανε δύο βασιλικές περιηγήσεις, πρώτα στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τα νησιά Φίτζι και την Τόνγκα και στη συνέχεια στη Νότια Αφρική. Το τελευταίο τους ταξίδι γυρίστηκε μάλιστα σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2019.

2.  Δεν θα λαμβάνουν χρήματα από την “Kυρίαρχη Eπιχορήγηση”

Το ζευγάρι κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί να γίνει οικονομικά ανεξάρτητο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνουν πλέον χρηματοδότηση από την “Kυρίαρχη Eπιχορήγηση” (Sovereign Grant), η οποία προηγουμένως κάλυπτε το 5% των εξόδων για το επίσημο γραφείο του ζευγαριού. Το Sovereign Grant είναι ο ετήσιος μηχανισμός χρηματοδότησης της μοναρχίας που επιτρέπει στα μέλη της βασιλικής οικογένειας να διατηρούν τις επίσημες κατοικίες και τους χώρους εργασίας τους.

Εξυπακούεται, ωστόσο, ότι η Meghan και ο Harry θα συνεχίσουν να λαμβάνουν χρήματα από τον πρίγκιπα Κάρολο, του οποίου το εισόδημα από το δουκάτο της Κορνουάλης αντιπροσώπευε το 95% των δαπανών τους όταν εργάζονταν ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

3. Θα πρέπει να επιστρέψουν το κόστος των 2.4 εκατομμυρίων λιρών για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage

Το ζευγάρι θα πρέπει να αποπληρώσει το ποσό που ξόδεψε ανακαινίζοντας το σπίτι τους στο Berkshire, το Frogmore Cottage. Η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε το 2018 και κόστισε στους φορολογούμενους 2,4 εκατομμύρια λίρες.

4. Δεν θα έχουν πια επίσημο γραφείο στο παλάτι του Buckingham

Τον Ιανουάριο, αποφασίστηκε ότι το θεσμικό γραφείο των Meghan και Harry στο παλάτι του Μπάκιγχαμ θα πρέπει να κλείσει, με αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας για τα μέλη του προσωπικού που εργάζονται εκεί. “Ο δούκας και η δούκισσα μοιράστηκαν αυτήν την είδηση με την ομάδα τους προσωπικά τον Ιανουάριο μόλις κατέληξαν στην απόφασή τους και συνεργάστηκαν στενά με το προσωπικό τους για να εξασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση για τον καθένα ξεχωριστά” γράφτηκε στην ιστοσελίδα του Royal Sussex.

5. Δεν θα προστατεύονται πλέον από φωτογραφίες paparazzi που εμφανίζονται στο διαδίκτυο

Τώρα που το ζευγάρι δεν εργάζεται πλέον για τη βασιλική οικογένεια, δεν αποτελεί πλέον μέρος του συστήματος Royal Rota. Οι δυο τους θα αντιμετωπιστούν ως celebrities και είναι πολύ πιθανόν να διαρρεύσουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

 

Με πληροφορίες από Harpersbazaar

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved