Αποκαλύψεις για τη Meghan Markle: Είχε να μιλήσει δύο χρόνια με τον πατέρα της

POP UP TEAM
/
25 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μήνυση στην εταιρεία Associated Newspapers, όπου ανήκουν και οι Mail on Sunday και Mail Online, έκανε η Μέγκαν Μαρκλ επειδή αναπαρήγαγαν μέρος επιστολής που έστειλε στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ τον Αύγουστο του 2018, τρεις μήνες μετά τον γάμο της όπου εκείνος δεν παρέστη λόγω των προβλημάτων υγείας του.

Στη διάρκεια της δίκης που είναι σε εξέλιξη στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο οι δικαστές άκουσαν ότι η Μέγκαν Μαρκλ ισχυρίζεται πως ο αποξενωμένος πατέρας της δεχόταν παρενόχληση και εκμετάλλευση από τον Τύπο παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν του μιλά εδώ και δυο χρόνια ή δεν τον έχει ρωτήσει αν συμφωνεί με τους ισχυρισμούς της.

Η Μέγκαν και ο Χάρι παρακολουθούν τη δίκη διαδικτυακά από το Λος Άντζελες όπου κατοικούν μόνιμα πλέον. Στο πρώτο στάδιο της εκδίκασης, ο εκδότης αιτήθηκε τη διαγραφή μέρους των ισχυρισμών της Δούκισσας.

Ο Άντονι Γουάιτ, εκπροσωπώντας την Associated Newspapers, είπε στο δικαστήριο ότι του προκαλεί απορία πώς η Mail on Sunday κατηγορείται ότι “παρενόχλησε, ταπείνωσε, χειραγώγησε και εκμεταλλεύτηκε” τον Τόμας Μαρκλ όταν η ίδια η κόρη του δεν του μιλάει. Σημείωσε ότι οι ισχυρισμοί της Μέγκαν σχετικά με τον πατέρα της είναι καταχωρισμένοι στα πρακτικά χωρίς ωστόσο η ίδια η Μαρκλ να έχει επικοινωνήσει με τον πατέρα της για να επιβεβαιώσει ότι συμφωνεί κι αυτός με όσα η ίδια λέει.

Η Μέγκαν κατηγορεί τα Μέσα ότι παραβίασαν την ιδιωτικότητά της και τα πνευματικά δικαιώματα καθώς και τα δικαιώματα προστασίας δεδομένων και η νομική της ομάδα υποστηρίζει ότι σοκαρίστηκε και αναστατώθηκε βαθύτατα όταν μια ιδιωτική επιστολή δημοσιοποιήθηκε.

Όμως ο εκδότης απορρίπτει πλήρως τους ισχυρισμούς – ιδιαίτερα τον ισχυρισμό ότι η επιστολή έχει τροποποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο που άλλαξε τη σημασία της – και λέει ότι θα αμφισβητήσει θερμά την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι η ιστορία ήταν προς το δημόσιο ενδιαφέρον.

Επίσης, η Associated Newspapers ισχυρίζεται ότι τέσσερις ημέρες πριν από το δημοσίευμα της Μail on Sunday στις 10 Φεβρουαρίου 2019, η Δούκισσα ήδη είχε “ρητά ή σιωπηρά” επιτρέψει σε φίλους να διαρρεύσουν περιεχόμενο της επιστολής στο περιοδικό People, παραβιάζοντας η ίδια τη δική της ιδιωτικότητα.

Τα SMS προς τον Τόμας Μαρκλ

285230952

Αποκαλύψεις για τη Μέγκαν Μαρκλ: Είχε να μιλήσει δύο χρόνια με τον πατέρα της – Οι μηνύσεις και το δικαστήριο
Στα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται ότι ο 75χρονος Τόμας Μαρκλ έστειλε μήνυμα στην κόρη του, στις 14 Μαΐου, πέντε ημέρες πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, στο οποίο της δήλωνε ότι δεν θα παραστεί. Την επόμενη μισή ώρα το ζευγάρι έκανε αρκετές τηλεφωνικές κλήσεις στον Τόμας Μαρκλ, χωρίς να τους απαντήσει, σύμφωνα με τον δικηγόρο της δούκισσας, Ντέιβιντ Σέρμπορν. Στη συνέχεια, ο Χάρι του έστειλε ένα μήνυμα στο οποίο έγραψε. “Τομ, ο Χάρι είμαι, θα σου τηλεφωνήσω αυτή τη στιγμή. Σε παρακαλώ σήκωσέ το, ευχαριστώ”.

Σε επόμενο μήνυμα έγραψε: “Τομ, ο Χάρι ξανά! Είναι πραγματική ανάγκη να σου μιλήσω. Δεν χρειάζεται να απολογηθείς, καταλαβαίνουμε τις συνθήκες αλλά με το να βγαίνεις δημόσια μόνο χειρότερη θα γίνει η κατάσταση. Αν αγαπάς την Μέγκαν και θες να διορθωθεί η κατάσταση σε παρακαλώ τηλεφώνησέ μου καθώς υπάρχουν δύο άλλες επιλογές, που δεν περιλαμβάνουν να χρειαστεί να μιλήσεις στα ΜΜΕ, τα οποία παρεμπιπτόντως δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση. Οπότε, παρακαλώ τηλεφώνησέ μου ώστε να μπορέσω να σου εξηγήσω. Η Μεγκ κι εγώ δεν είμαστε θυμωμένοι, απλά πρέπει να σου μιλήσουμε. Ευχαριστώ”.

Ακολούθησε ένα συμπληρωματικό μήνυμα στο οποίο ο πρίγκιπας Χάρι έγραψε: “Α και οποιαδήποτε δήλωση στον Τύπο ΘΑ γυρίσει μπούμερανγκ, πίστεψέ με Τομ. Μόνο εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε, όπως προσπαθούμε να κάνουμε από την πρώτη ημέρα”.

Η δήλωση για το καρδιακό επεισόδιο

Όμως, αντί να τους μιλήσει, τελικά ο Τόμας Μαρκλ έκανε μια δήλωση μέσω του TMZ, στην οποία ανέφερε ότι πήγε στο νοσοκομείο έπειτα από καρδιακό επεισόδιο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το άκουγε η Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Την επόμενη ημέρα, ο Τόμας Μαρκλ έστειλε στην κόρη του ένα μήνυμα, με το οποίο της ζητούσε να του τηλεφωνήσει. Εκείνη του απάντησε μέσω γραπτού μηνύματος, στο οποίο ανέφερε: “Προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σου όλο το σαββατοκύριακο, αλλά δεν απαντάς σε καμία από τις κλήσεις μας ούτε στα μηνύματα… Ανησυχώ πολύ για την υγεία σου και έχω πάρει κάθε μέτρο για να σε προστατεύσω, αλλά δεν είμαι σίγουρη τι παραπάνω μπορώ να κάνω αν δεν απαντάς… Χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορούμε να στείλουμε ξανά την ομάδα ασφαλείας; Λυπάμαι πολύ που έμαθα ότι είσαι στο νοσοκομείο, αλλά πρέπει σε παρακαλώ να έρθεις σε επαφή μαζί μας… Σε ποιο νοσοκομείο είσαι;”.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Μέγκαν Μαρκλ λέει ότι του έστειλε μια ομάδα ασφαλείας, την οποία εκείνος είχε ήδη διώξει. Ο Τόμας Μαρκλ απάντησε λέγοντας ότι θα μείνει στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες, ότι είναι εντάξει και αρνήθηκε την προσφορά της για ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, ο πρίγκιπας Χάρι παρακάλεσε τον Τόμας Μαρκλ να τους αφήσει να τον βοηθήσουν. “Ενώ ο κ. Μαρκλ απάντησε αργότερα εκείνο το βράδυ, λέγοντας ότι εκτιμά την προσφορά αλλά δεν νιώθει ότι είναι σε κίνδυνο και ότι θα αναρρώσει σε μοτέλ, η ενάγουσα απάντησε 10 λεπτά αργότερα ζητώντας του περαιτέρω λεπτομέρειες για το νοσοκομείο, ώστε να γνωρίζει πού βρισκόταν εκείνος”, δήλωσε ο Σέρμπορν και συμπλήρωσε ότι η άλλη πλευρά εσκεμμένα παρέλειψε οποιαδήποτε αναφορά της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι να προστατεύσουν τον πατέρα της και να διασφαλίσουν ότι είναι ασφαλής.

Πηγή πληροφοριών: Daily Mail, Times, thetoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved