Οι δύο πρώην σύντροφοι του Τζόνι Ντεπ, Γουινόνα Ράιντερ και Βανέσα Παραντί, δήλωσαν ότι ο ηθοποιός δεν υπήρξε ποτέ βίαιος απέναντί τους.

Οι δύο γυναίκες αναμενόταν να καταθέσουν την Πέμπτη στην εκδίκαση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση που έχει κάνει ο Τζόνι Ντεπ στη Sun, για δημοσίευμα που τον παρουσίαζε ο άνθρωπο που χτυπούσε την Άμπερ Χερντ κατά τη διάρκεια του γάμου τους. 

Τελικά, η κατάθεση των Ράιντερ και Παραντί ακυρώθηκε. Η νομική ομάδα του Ντεπ αποφάσισε να μην τις καλέσει να καταθέσουν- μέσω βιντεοσύνδεσης- καθώς πλέον δεν αμφισβητείται ο ισχυρισμός του ηθοποιού ότι δεν χτυπούσε τις προηγούμενες συντρόφους του. Πάντως, η νομική ομάδα της Sun δήλωσε ότι θα ήθελε να κάνει ερωτήσεις στις δύο γυναίκες. 

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, δόθηκαν στη δημοσιότητα εγγράφως οι δηλώσεις που επρόκειτο να κάνουν οι Γουινόνα Ράιντερ και Βανέσα Παραντί στο δικαστήριο, έπειτα από αίτημα του πρακτορείου PA. 

Η δήλωση της Γουινόνα Ράιντερ 

Η Γουινόνα Ράιντερ, που είχε σχέση με τον Τζόνι Ντεπ για τέσσερα χρόνια, τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε βίαιος απέναντί της. 

«Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σημαντικό να μιλήσω από τη δική μου εμπειρία, καθώς προφανώς δεν ήμουν εκεί κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Άμπερ. Αλλά με βάση τη δική μου εμπειρία, που ήταν τόσο έντονα διαφορετική, ήμουν απολύτως σοκαρισμένη, μπερδεμένη και συγχυσμένη όταν έμαθα τις κατηγορίες σε βάρος του», ανέφερε η ηθοποιός στη δήλωσή της.

«Η ιδέα ότι είναι ένα απίστευτα βίαιο άτομο απέχει μακράν από τον Τζόνι που γνώριζα και αγαπούσα. Δεν μπορώ να συλλάβω αυτές τις κατηγορίες. Ποτέ, ποτέ, δεν υπήρξε βίαιος απέναντί μου. Ποτέ, ποτέ δεν με κακομεταχειρίστηκε. Ποτέ δεν ήταν βίαιος ή υβριστικός απέναντι σε οποιονδήποτε έχω δει», ανέφερε ακόμη. 

«Πραγματικά και ειλικρινά τον ξέρω μόνο ως έναν καλό άνδρα, έναν απίστευτα τρυφερό, περιποιητικό άνδρα που ήταν τόσο προστατευτικός με εμένα και τους ανθρώπους που αγαπά, που ένιωθα τόσο πολύ ασφαλής μαζί του. Δεν θέλω να αποκαλέσω κανέναν ψεύτη, αλλά από την εμπειρία μου με τον Τζόνι, είναι αδύνατο να πιστέψω ότι είναι αληθινοί αυτοί οι τόσο τρομακτικοί ισχυρισμοί. Το βρίσκω εξαιρετικά ενοχλητικό, γνωρίζοντάς τον όπως εγώ», τόνισε ακόμη η Ράιντερ. 

Η δήλωση της Βανέσα Παραντί 

Η Βανέσα Παραντί έζησε 14 χρόνια με τον Τζόνι Ντεπ και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. 

«Όλα αυτά τα χρόνια ξέρω τον Τζόνι ως ένα ευγενικό, περιποιητικό, γενναιόδωρο και μη βίαιο άνθρωπο και πατέρα», ανέφερε στη δήλωσή της. «Στα γυρίσματα, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και ολόκληρα συνεργεία τον λατρεύουν επειδή είναι τόσο ταπεινός και τους σέβεται όλους, ενώ είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς που έχουμε δει», σημείωσε ακόμη. 

Οι κατηγορίες της Άμπερ Χερντ «δεν έχουν καμία σχέση με τον πραγματικό Τζόνι που γνωρίζω και από την προσωπική εμπειρία πολλών χρόνων μπορώ να πω ότι δεν ήταν ποτέ βίαιος ούτε με κακομεταχειρίστηκε», συνέχισε. 

«Έχω δει ότι αυτές οι εξοργιστικές δηλώσεις υπήρξαν πραγματικά οδυνηρές και επίσης προκάλεσαν ζημιά στην καριέρα του επειδή, δυστυχώς, άνθρωποι πίστεψαν αυτές τις ψευδείς πληροφορίες», ανέφερε ακόμη στη δήλωσή της η Βανέσα Παραντί.

«Του πετούσε μπουκάλια και ποτήρια» 

Νωρίτερα, ο Σον Μπετ- σωματοφύλακας του Τζόνι Ντεπ- είπε στο δικαστήριο ότι η Άμπερ Χερντ πετούσε μπουκάλια και ποτήρια στον ηθοποιό, όταν ήταν μεθυσμένη. Ακόμη ανέφερε ότι στα 14 χρόνια που δουλεύει με τον Ντεπ δεν τον έχει δει ποτέ να είναι βίαιος με κάποιον.

«Ήμουν με τον κ. Ντεπ και την κ. Χερντ πολύ τακτικά αυτή την περίοδο και ποτέ δεν είδα κοψίματα, μελανιές ή άλλους τραυματισμούς στην κ. Χερντ. Επίσης, ποτέ δεν είδα τον κ. Ντεπ να διαπράττει οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον άλλου ανθρώπου», ανέφερε ο σωματοφύλακας. 

«Πολλές φορές ο κ. Ντεπ μου είπε ότι η κ. Χερντ τον είχε κακοποιήσει σωματικά. Κάτι πολύ συχνό κατά τη διάρκεια της σχέσης ήταν εγώ ή άλλα μέλη της ομάδας ασφαλείας του να τον απομακρύνουμε από την κ. Χερντ, εξαιτίας της συμπεριφορά της. Τότε, έμενε κάπου αλλού», είπε ακόμη στο δικαστήριο. 

«Η κ. Χερντ συχνά συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο όταν έπινε. Έμαθα γρήγορα να αναγνωρίζω τα σημάδια, ώστε να μπορούμε να φύγουμε προτού κλιμακωθεί περισσότερο η κατάσταση. Έχω δει την κ. Χερντ να πετάει μπουκάλια, ποτήρια και άλλα αντικείμενα στον κ. Ντεπ ενώ τον έβριζε. Κατά κανόνα, σε αυτά τα επεισόδια ο κ. Ντεπ παρέμενε σχετικά παθητικός ή προσπαθούσε να ηρεμήσει την κ. Χερντ ή να φύγει από αυτή την κατάσταση», είπε ακόμη ο σωματοφύλακας.

 

Με πληροφορίες από Guardian, BBC, lifo