Ομπάμα: Κάπνιζα κρυφά στον Λευκό Οίκο – Το έκοψα “μαχαίρι” όταν με έπιασε η κόρη μου

POP UP TEAM
/
14 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Παρασκήνια από τη ζωή του στον Λευκό Οίκο αποκαλύπτει ο Μπαράκ Ομπάμα στα απομνημονεύματά του, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε λίγες ημέρες, συμπεριλαμβανομένου του πώς το εργασιακό άγχος τον έκανε να καπνίζει περισσότερο.

Ο τόμος των 768 σελίδων με τίτλο «A Promised Land» θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου και επικεντρώνεται στην πρώιμη πολιτική σταδιοδρομία του Μπαράκ Ομπάμα μέσω της πρώτης θητείας του στον Λευκό Οίκο. Αλλά το βιβλίο περιέχει επίσης μερικές ιστορίες ανθρώπινου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα του να κόψει το κάπνισμα. 

Το άτομο που τον έκανε να κόψει το κάπνισμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα παραδέχεται στην αυτοβιογραφία του -ένα αντίγραφο της οποίας βρέθηκε στην κατοχή του CNN- ότι κάποιες φορές κάπνιζε 8 ή 9 ή 10 τσιγάρα την ημέρα και μάλιστα έψαχνε για ένα «διακριτικό μέρος για να ρουφήξει το βραδινό του τσιγάρο». Και αναφέρει τη μεγάλη του κόρη, Μαλία, ως το άτομο που τον έκανε να το κόψει, λέγοντας πως «τον κορόιδευε» ότι «μύριζε η αναπνοή του τσιγάρο». Πώς τα κατάφερε να το κόψει; Μασώντας ασταμάτητα τσίχλες νικοτίνης.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του υπήρχαν ατελείωτες εικασίες σχετικά με το εάν ο Μπαράκ Ομπάμα είχε κόψει την κακιά αυτή συνήθεια, όπως είχε υποσχεθεί στη σύζυγό του Μισέλ Ομπάμα, προτού ξεκινήσει την εκστρατεία του για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα άρχισε να καπνίζει ως έφηβος και μίλησε για τον αγώνα του να το κόψει. «Ως πρώην καπνιστής, αγωνίζονται συνεχώς με αυτό», παραδέχτηκε ο τότε πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το 2009. «Έχω παραστρατήσει; Ναι. Είμαι ένας καθημερινός καπνιστής; Όχι, δεν καπνίζω μπροστά στα παιδιά μου. Όχι, δεν καπνίζω μπροστά την οικογένειά μου. Και θα έλεγα ότι έχω θεραπευτεί κατά 95%, αλλά υπάρχουν στιγμές που παραδίνομαι», είχε δηλώσει.

Οι τσίχλες Nicorette στο Οβάλ Γραφείο

Ο φωτογραφικός φακός, πάντως, ποτέ δεν τον συνέλαβε κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο να καπνίζει, αλλά υπήρχαν υπαινιγμοί για τη συνήθειά του. Το 2015, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του Μπαράκ Ομπάμα στη Γερμανία για μια Σύνοδο Κορυφής των G7, ένας εκπρόσωπος του τότε Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο διαδίκτυο που φάνηκε να δείχνει τον Ομπάμα να κρατά ένα πακέτο τσιγάρα. Ο Λευκός Οίκος, τότε, είπε ότι δεν ήταν.

Η φωτογραφία που υποτίθεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα κρατά ένα πακέτο τσιγάρα, σε συνάντηση με τον Ματέο Ρέντσι

barack obama matteo renzi

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, iefimerida

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved