Θοδωρής Αθερίδης: «Οι ηθοποιοί είναι έτοιμοι να μπουν σε συσσίτια»

POP UP TEAM
/
16 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ο Θοδωρής Αθερίδης ήταν κατηγορηματικός για την τεράστια ανάγκη να μεριμνήσει η πολιτεία για τον καλλιτεχνικό κόσμο, λαμβάνοντας,νέα, ειδικά μέτρα.

Για την επιτακτική ανάγκη να βρεθεί άμεσα μία λύση από πλευράς της πολιτείας προκειμένου να βοηθεί ο κλάδος των Ελλήνων καλλιτεχνών που τόσο πολύ έχει πληγεί από την πανδημία, μίλησε ο Θοδωρής Αθερίδης σε πρόσφατη συνέντεξη του.

Ο διάσημος ηθοποιός μίλησε πολύ ειλικρινά για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί συναδελφοί του, οι οποίοι πλέον δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.

Σε ερώτηση για το πώς βλέπη αυτή τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στο επάγγελμα των ηθοποιών, ο Θοδωρής Αθερόδης, απάντησε: «Μόνο με ρεαλισμό, στα 35 χρόνια που δουλεύω, είναι η δεύτερη φορά που δεν θα κάνω θέατρο. Εκτός των πρωτοκόλλων που έχουν δημιουργηθεί, ο θεατής δεν κινδύνευε καθόλου, θα έμπαινε με τη μάσκα του, θα παρακολουθούσε την παράσταση με την μάσκα του, θα υπήρχαν σαφέστατα λιγότεροι θεατές. Αυτοί που θα κινδύνευαν θα ήμασταν εμείς οι ηθοποιοί. Εμείς θα ήμασταν εκτεθειμένοι. Αυτή η κατάσταση συμπαρασύρει τις ομαδικές δουλειές, το θέατρο δεν γίνεται με τηλεργασία. Έγινε μια προσπάθεια, αλλά τελικά θα παραμείνουμε κλειστοί. Επειδή, πάντως, ακούγονται διάφορα, δεν έχουμε διαφορά από αυτό που γίνεται στο εξωτερικό».

«Οι ηθοποιοί είναι έτοιμοι να μπουν σε συσσίτια. Είναι ένα εξαιτετικά ανασφαλές επάγγελμα από τη φύση του. Κάθε έξι μήνες ψάχνεις για δουλειά. Οπότε, με το “κλείδωμα” του κλάδου, έχεις πρόβλημα πλέον να πληρώσεις το ενοίκιο σου και σούπερ μάρκετ. Μια επιδοματική πολιτική κρίνεται απαραίτητη πλέον, στη φάση στην οποία βρισκόμαστε. Πρέπει άμεσα να γίνει για να μη δούμε ανθρώπους να φτάνουν σε ακόμη χειρότερο σημείο. Πρέπει να εξασφαλιστούν τα προς το ζην. Ο δικός μας κλάδος έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη. Είναι όμως μία πραγματικότητα που αφορά στους πάντες. Κάθε νοικοκυριό αναρωτιέται πως θα τα βγάλει πέρα, βάλλεται η συντριπτική πλειονότητα του λαού», είπε στη συνέχεια ο αγαπημένος ηθοποιός.

Μία άλλη συνέντευξη του Θοδωρή Αθερίδη στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο Άλλος»:

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved