Οι δηλώσεις του τραγουδιστή on camera και η ανάρτηση στο Instagram

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε ο γνωστός τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός, από επιτήδειους που υπέκλεψαν τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού με ένα SMS στο κινητό του τηλέφωνο.

Την περασμένη Πέμπτη, οι δράστες που παραμένουν άγνωστοι και φυσικά ασύλληπτοι, έστειλαν στο κινητό του τραγουδιστή ένα γραπτό μήνυμα, προσποιούμενοι τράπεζα στην οποία ο καλλιτέχνης διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό. Ο Ηλίας Βρεττός ανάρτησε το ψευδές SMS αργότερα στο Instagram. Στο μήνυμα οι απατεώνες «πληροφορούσαν» το θύμα τους πως η κάρτα του ήταν δήθεν μπλοκαρισμένη και τον παρέπεμπαν σε έναν κακόβουλο σύνδεσμο που έμοιαζε πανομοιότυπος με αυτόν της τράπεζάς του.

Screenshot 2021 05 17 at 9.44.47 PM

Θορυβημένος ο τραγουδιστής ακολούθησε το link και, βέβαιος πως βρίσκεται σε ασφαλή τραπεζική ιστοσελίδα, έβαλε το username και τον κωδικό του, με αποτέλεσμα τα υποκλέψουν οι απατεώνες. Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μέσα σε δύο λεπτά από την εισαγωγή των στοιχείων του, άρχισε να λαμβάνει SMS για κινήσεις στον λογαριασμό του.

Τηλεφώνησε στην τράπεζα και ενημερώθηκε ότι έγιναν τέσσερις συναλλαγές με χρέωση της χρεωστικής του κάρτας. Αμέσως έκανε αμφισβήτηση των συναλλαγών που, όπως είπε, αντιστοιχούσαν σε δύο με τρεις μισθούς «ενός καλοπληρωμένου υπαλλήλου».

«Με προφύλαξε το χαμηλό όριο που είχα στην χρεωστική μου κάρτα», δήλωσε παρατηρώντας πως οι δράστες επιχείρησαν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές μέχρι να το σταματήσω.

Στο σύστημα οι συναλλαγές βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι τις 2 Ιουνίου, τα χρήματα έχουν μεν δεσμευτεί αλλά δεν έχουν σταλεί ακόμα. Η διαδικασία αμφισβήτησης κράτα ενάμισι με δύο μήνες. Ο αποδέκτης των συναλλαγών ήταν μία κάρτα παγκόσμιας τράπεζας που, κατά τον τραγουδιστή «την έχουν πολλοί στην Ελλάδα και είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί το όνομα.»

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, η αστυνομία προειδοποιούσε για απατεώνες που υποκλέπτουν στοιχεία με αυτόν τον τρόπο, «αδειάζοντας» τραπεζικούς λογαριασμούς.